Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Patrick O’Donnell, brand ambassadeur Farrow & Ball:

“Probeer eens op onverwachte manieren te werken met laagjes"

Om de onvermijdelijke decoratierush tijdens de feestdagen voor te zijn, onthult Patrick O’Donnell, brand ambassadeur van Farrow & Ball, zijn beste tips voor het creëren van gezellige, feestelijke looks voor feestjes met vrienden en familiebijeenkomsten.

“Groen is onmiskenbaar feestelijk, maar het beste aan deze tint is dat het er het hele jaar door fantastisch uitziet. Als jij je eetkamer ook als thuiskantoor gebruikt, krijg je met groene tinten een perfecte achtergrond om een serene, inspirerende ruimte te creëren", vertelt Patrick.
Hij vervolgt: “Probeer eens op onverwachte manieren te werken met laagjes van groentinten. Je zou een kroonlijst kunnen nabootsen met een moderne kleur zoals Bancha, door hiermee een band te schilderen op muren geschilderd met de tint Yeabridge Green. Dit voegt een architectonisch effect toe aan de kamer.” 



Spa-omgeving
“We hebben allemaal een beetje ‘me time’ nodig tijdens de vakantie. Wat is een betere manier om te ontspannen dan lekker genietend in bad? Als de kamer heerlijk ruikt naar de aardse kruidentonen, is het relax moment nog eens zo fijn. Door India Yellow in Estate Eggshell aan te brengen op de lambrisering en plinten en je muur in de finish Modern Emulsion te verven, ontstaat een meeslepende kleurverzadiging die op prachtige wijze zal stralen onder kaarslicht.” 

Doe-het-zelf detail

“Geef je keuken een prachtig detail met een geverfde achterwand", legt Patrick uit, "Je hebt hiervoor alleen maar schilderstape nodig en een vaste hand! Gebruik een supersterke finish zoals Modern Eggshell of Full Gloss en het geheel is ook nog eens praktisch. Een lambrisering van de olijfgroene Bancha van ongeveer 30 centimeter hoog ziet er prachtig uit en creëert een grafisch effect als overlay op James White.”



Voordeur
“Je voordeur opknappen om er een feestelijke krans op te laten prijken is een snel klusje voor een winterweekend, maar houd rekening met de weersvoorspelling - schilder alleen buiten bij droog weer en als het meer dan 5 graden Celsius is. Donkergroene tinten zoals Studio Green zullen een klassieke look creëren, terwijl blauwe tinten zoals Inchyra Blue een zilverkleurige eucalyptuskrans zullen accentueren. Dix Blue komt dan weer prachtig uit met meer felgekleurde kransen.”



Feestelijke openhaard 
Patrick sluit af met een tip rondom de openhaard. "Rijke, elegante tinten donkerblauw of bordeauxrood (denk aan Preference Red) – zullen decoraties op prachtige wijze in de kijker zetten. Probeer Chinese Blue uit de Archive Collection voor een gewaagde achtergrond voor je feestelijke decoraties. Ga nog een stapje verder en leg de nadruk op de hoogte van de kamer. Dit doe je door ook de plinten in Modern Eggshell in dezelfde tint te verven als de muur.”

Meer informatie:
Farrow & Ball
www.farrow-ball.com

Publicatiedatum: