Mede-eigenaar Olaf Arkauer:

"SUITE702 upgraden naar organic lifestyle merk"

Er is de laatste tijd veel op het pad gekomen van SUITE702. Zo zijn de producten van het Amsterdamse beddengoed en lifestyle merk vandaag de dag te verkrijgen in België, Duitsland, Franrijk en zelfs Israël en Taiwan.
"We zijn het merkt aan het upgraden, niet alleen mooie materialen, maar ook meer merkbeleving", vertelt mede-eigenaar Olaf Arkauer. "Een écht lifestyle merk worden we. Zelf spreken we over 'The Suite Life'. Dat staat voor het gevoel die je in een luxe hotelsuite ervaart. Dus niet alleen beddengoed, maar ook badtextiel, handdoeken, badjassen en sinds kort ook kruiken. We hebben nog heel veel ideeën waarmee we 'the Suite Life' gaan uitbreiden."

Ook de deelname aan vakbeurs Maison et Objet in Parijs heeft bijgedragen aan de ontwikkeling. "Voor ons was het de eerste keer dat we deelnamen aan de beurs. We hebben enorm veel mensen gesproken en leuke nieuwe klanten eraan overgehouden. Ook een aantal gerenommeerde zaken."


Opgerichts Olaf Arkauer en Shirley Muijrers.

Vette jaren
SUITE702 maakt al meerdere jaren een constante groei door. Begin dit jaar was de aandacht voor homedeco enorm groot. Hierbij speelde ons onlinekanaal een belangrijke rol. De lock-down had voor ons in die zin een positief effect. Tegelijk heeft die zelfde lock-down voor enorme leveringsproblemen gezorgd.

Ondanks dat de onlinemarkt in deze tijden booming is, worden de fysieke winkels niet vergeten. "Dit hebben we al vanaf het begin tegen elkaar gezegd: wij houden van winkels, van beleving. We werken daarom graag samen met winkels, klein en groot.”Lifestyle en beleving
Maar met welke winkels wil SUITE702 dan precies in zee gaan? Daar heeft de ondernemer een duidelijk antwoord op. "We willen dat onze producten in winkels liggen, die een ervaring bieden, winkels met smaak, gevoel voor styling; winkelbeleving.

Aan de hand van een voorbeeld licht hij dit nader toe. "Even platgezegd; er zijn ook winkels die volgestapeld staan met enkel witte matrassen. Dat past minder bij onze merk. Gelukkig zijn er voldoende beddengoedzaken, home deco winkels en concept stores die goed bij ons passen." Rewind uit Antwerpen, dat zich volledig op duurzame en circulaire producten richt, is een winkels die goed bij ons past. Maar ook bij Loods 5 en de Bijenkorf kunnen consumenten terecht voor SUITE702 artikelen.Olaf geeft aan dat het moeilijk kan zijn om de juiste winkels te vinden. "Soms is het lastig balanceren. Vergeleken met een Hema of Ikea zijn wij wat duurder, maar met de kwaliteit en de duurzaamheid die we bieden hebben we een scherpe prijs. Zo vallen we ook zeker niet in het allerhoogste segment."

Echt duurzame producten
Goed luxe beddengoed van een mooi kwalitatief materiaal, is volgens Olaf in Nederland bijna niet te krijgen. "Het meeste beddengoed is op een manier geproduceerd die zeer schadelijk is voor het milieu en waarbij de arbeidsomstandigheden vaak vreselijk zijn. Terwijl eerlijk en duurzaam geproduceerd mooi luxe beddengoed helemaal niet zo duur hoeft te zijn." SUITE702 levert affordable sustainable luxury; beddengoed waar je niet voor krom hoeft te liggen.

Zo is al het bed- en badtextiel GOTS gecertificeerd, dat staat voor Global Organic Textile Standard. Dit is wereldwijd het toonaangevende keurmerk voor biologische textielproducten. GOTS stelt strenge eisen aan de milieuaspecten en sociale omstandigheden van het gehele productieproces: van verwerking, productie, tot de verpakking, handel en distributie van het textiel. Jaarlijks worden alle schakels in de keten streng gecontroleerd.

"Voorheen hebben wij dit nooit als een USP gezien, omdat we dit keurmerk voor onszelf wilden hebben. Nu blijkt het dat steeds meer winkels het ook belangrijk vinden en dat terwijl er weinig merken zijn die dit aanbieden", vertelt Olaf.
Het beddengoed van SUITE702 wordt in een kleine fabriek in de buurt van Guimarães in het Noorden van Portugal gemaakt. Deze streek staat bekend om zijn rijke historie in de textielproductie; van weven en kleuren tot snijden, stikken en borduren.In de toekomst willen Olaf en zijn compagnon Shirley Muijrers ook de harten van de Fransen en Duitsers veroveren, maar voordat de pijlen op deze markten gericht worden zal de organisatie verder ontwikkeld worden. In de tussentijd zal de aanwezigheid in de retail binnen Nederland  en België vergroot worden, waar volgens hen nog ruimte voor groei is.Meer informatie:
SUITE702
Elementenstraat 14-B
1014AR Amsterdam
+31 (0)20-7370652
orders@suite702.com
www.suite702.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven