Thonet meubels pronken in hoofdkantoor van Josef Rädlinger

Het nieuwe hoofdkantoor van bouwbedrijf Josef Rädlinger in het Beierse Cham bestaat uit een modern kantoorgebouw dat is verbonden met een aangrenzend voormalig klooster. Dit harmonieuze complex van de hand van Berschneider + Berschneider Architekten vormt een moderne, maar ook huiselijke werkomgeving voor de werknemers. Voor de inrichting van kantoor-, vergader- en verblijfsruimten is gekozen voor diverse tijdloze, flexibele en duurzame meubels van Thonet. De meubels onderstrepen de duurzaamheidsgedachte van het project en zorgen grotendeels voor de comfortabele sfeer in alle ruimten.

Het project toont de hele bandbreedte van het Thonet-productportfolio. In de kantoorruimten worden de meubels gebruikt als functionele en stijlvolle designiconen; in de vergaderruimten staan comfortabele vergaderstoelen en in de verblijfsruimten en het restaurant prijken klassieke koffiehuis- en barmeubels.Designklassiekers in kantoren en vergaderruimten
De lichte kantoorruimten in de strak vormgegeven nieuwbouw bieden een fantastisch uitzicht op de omringende natuur van het Beierse Woud en zijn helemaal ingericht op nieuwe werkvormen. Voor het interieur hebben de architecten van Berschneider + Berschneider gekozen voor hoogwaardige designklassiekers van Thonet, onder andere het stalenbuis-bureau met walnootaccenten S 285 dat Marcel Breuer in 1935 heeft ontworpen. Dit bureau staat voor een stuk historie en biedt royaal plaats voor alles wat je aan een bureau nodig hebt. Het wordt geflankeerd door de stijlvolle multifunctionele bijzettafels B 97 in een bijpassende uitvoering. Ook de sledestoel S 43, door Mart Stam ontworpen in 1931, behoort tot de solide en duurzame stalenbuisklassiekers van Thonet. In de individueel ingerichte kantoorruimten staan deze stoelen uitnodigend klaar voor gasten. Met hun feloranje zitting en rugleuning zorgen ze voor een vrolijk kleuraccent.Vergaderd wordt er bij Rädlinger op de comfortabele sledestoel S 64 V met armleuningen. Het karakteristieke vlechtwerk van de zitting geeft deze stalenbuisstoel een optische lichtheid, waardoor hij zich perfect voegt in de diverse licht en vriendelijk ingerichte vergaderruimten van het gebouw. In de helder ontworpen vergaderzaal met de ronde boogramen, waar kleine teams in alle rust kunnen werken, staan de organisch gevormde buighoutstoelen 209 en 209 M die in hun vorm de raampartijen van het oude klooster herhalen. Deze klassieker is rond 1900 ontworpen door de gebroeders Thonet. Qua ontwerp en afwerking geldt hij nog steeds als meesterwerk – niet voor niets was hij door zijn sculpturale vorm de favoriete stoel van architecten als Le Corbusier.Koffiehuis, geen kantine
Het voormalige klooster is voor de nieuwe invulling volledig gesaneerd en verbouwd. In het kloostergedeelte bevinden zich nu ruimten voor cursussen en klant- en bedrijfsevents, en een restaurant met eigen keuken en bar voor de medewerkers van Josef Rädlinger. De imposante eetzaal vormt het hart van het gebouw. De opvallende hanglampen en het ventilatiesysteem met de gestileerde vergulde orgelpijpen verwijzen naar het sacrale verleden van deze ruimte. Hier vormen de iconische zwart gebeitste stoelen 214 (nr. 14) van Thonet een boeiend contrast met de originele eikenhouten parketvloer, waardoor het geheel veel meer de sfeer van een koffiehuis ademt dan van een bedrijfskantine.Deze stoel van gebogen hout, die Michael Thonet in 1859 ontwierp, staat nog steeds bekend als het meest geslaagde fabrieksproduct ter wereld. Vanuit deze stoel is het verhaal van de moderne (serie) meubels begonnen. Dankzij de heldere, sobere uitstraling vindt deze klassieker zijn weg in de meest uiteenlopende omgevingen. In het indrukwekkende restaurant van Rädlinger wordt hij gecombineerd met enkele buighouten stoelen met armleuningen model 233 M, die met hun koraalrode lak kleurige accenten vormen in de ruimte.

Het voormalige klooster herbergt ook een bar met Italiaanse invloeden. Tegen het decor van ingelijste iconische Italiaanse reclameposters nodigen de stijlvolle barkrukken 204 MH van Thonet uit tot gezellige momenten aan de chique marmeren bar. Qua kleurencombinatie – zwart gebeitst beuken met een messingkleurige stalen voetring – passen ze perfect in dit elegante interieur.

Meer informatie:
Thonet
www.thonet.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven