Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Ophef over miljoenenbonus CEO Beter Bed

Beter Bed heeft een aandelenpakket klaarstaan voor topman Kruijssen, met een waarde van 2,5 miljoen euro. De eenmalige aandelenregeling vormt een afwijking van het twee jaar geleden in de aandeelhoudersvergadering goedgekeurde beloningsbeleid. Beleggersvereniging VEB is niet te spreken over de eenmalige miljoenenbonus voor Kruijssen.

"Beter Bed rekt het begrip discretionaire bevoegdheid wel erg op met de toekenning van een eenmalige miljoenenbonus voor topman John Kruijssen. Beter Bed zet aandeelhouders voor het blok. Het heeft de goedkeuring van de bonus gekoppeld aan de herbenoeming van de topman", meldt beleggersvereniging VEB op haar website.


John Kruijssen.

De VEB zal 16 december op de aandeelhoudersvergadering in ieder geval de volgende vragen stellen over de herbenoeming van Kruijssen en het speciale aandelenarrangement:

1. Wat is (zijn) de reden(en) van Beter Bed om CEO John Kruijssen tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders in december voor herbenoeming voor te dragen terwijl zijn termijn (nog) loopt tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 2022? 

2. Waarom heeft Beter Bed de voorwaardelijke aandelenregeling niet als separaat agendapunt geagendeerd?  

3. Kan Beter Bed toelichten of de speciale aandelenregeling een vereiste was van Kruijssen om zich beschikbaar te stellen voor een nieuwe termijn?  

4. Kan Beter Bed tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, maar in ieder geval na afloop van de prestatieperiode van twee en vier jaar, aangeven welke exacte niveaus ten aanzien van de winstmarges en omzet behaald moeten worden wil aanspraak gemaakt kunnen worden op de aandelen.

Vorig jaar ontving Kruijssen een salaris van 472 duizend euro, met een jaarbonus die op kan lopen tot 283 duizend euro. Tevens maakt hij aanspraak op een langetermijnbonus, van 236 duizend euro.

Bron: VEB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven