Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Speciaal inkoopevenement Black Friday voor retailers

Orderchamp geeft klanten marges terug

Online inkoopplatform Orderchamp houdt voor het derde jaar op rij Black Friday for Wholesale om retailers hun verdampte marges terug te geven. Tijdens dit evenement subsidieert Orderchamp deels de korting op alle 4500 aangesloten merken. Retailers kunnen met deze korting hun gemiste marge compenseren. Het digitale evenement duurt van 25 tot en met 29 november (Cyber Monday).

Voor merken is het een passend moment om de rest van hun voorraad van dit jaar te verkopen. Zo stelt CEO Joost Brugmans: “Wij weten dat Black Friday voor onze retailers erin kan hakken. Daarom doen we graag iets voor ze terug via een korting op al onze merken. Onze merken kunnen vervolgens zelf kiezen om die te verhogen, om hun eindejaarsverkopen een extra impuls te geven. Net zoals de voorgaande twee edities is Black Friday het ideale moment voor veel merken om hun restvoorraad te verkopen, terwijl retailers hun marges kunnen verbeteren.”


Countryfield collectie op het online inkoopplatform Orderchamp.

Retailers kunnen via het online platform producten voor hun eigen winkel inkopen bij zo’n 4500 verschillende Europese merken. Merken krijgen op hun beurt via het platform toegang tot 75.000 retailers uit heel Europa. Retailers profiteren van gunstige inkoopvoorwaarden, zoals lage bestelminimums, gratis verzending en kortingen tot € 250 op een eerste bestelling via het platform.

In mei haalde Orderchamp een Series A investering op van € 16.5 miljoen via Prime Ventures om door te groeien in Europa. Inmiddels heeft het bedrijf een fysiek kantoor geopend in Berlijn. Orderchamp bedient klanten uit heel Europa, waaronder de Benelux, Duitsland en Frankrijk.



Over Orderchamp
Orderchamp vindt wholesale opnieuw uit. Op het digitale inkoopplatform worden zelfstandige retailers en merken met elkaar verbonden om wereldwijd relevant te blijven voor lokale consumenten. De Amsterdamse scale-up biedt op haar platform een uniek en kwalitatief hoogstaand assortiment van meer dan 400.000 producten van meer dan 4500 verschillende Europese merken, waaronder Home & Living, Koken & Tafelen, Baby & Kids, Stationery, Sieraden & Accessoires, Eten & Drinken en Beauty & Health.

Orderchamp werkt uitsluitend samen met merken die aan bepaalde kwaliteitscriteria voldoen - veel merken delen daarom de waarden en kenmerken zoals handgemaakt, natuurlijk, duurzaam of ethisch verantwoord. Hierdoor kunnen retailers zich onderscheiden van de massa met hun eigen unieke productassortiment. Op basis van algoritmes worden op maat gemaakte aanbevelingen gedaan aan retailers met de juiste merken en producten. Op deze manier versterkt het platform zowel lokale retailers als online retailers en helpt het hen hun productportfolio uit te breiden. Het assortiment wordt continu uitgebreid en omvat momenteel merken als Marie-Stella-Maris, Naïf, Return to Sender, Wijck en Kersten.

Orderchamp is in 2019 opgericht door Joost Brugmans (CEO), Max Verduyn (CFO / COO) en Menno Wolvers (Head of Engineering), Ruud Stelder (investeerder) en Dennis Cuijpers (investeerder). Naast Nederland is het platform ook actief in België, Duitsland, Frankrijk, en Luxemburg en bedient het verschillende klanten uit heel Europa. Tot de investeerders van het bedrijf behoren henQ, Prime Ventures, Stefan van den Berg (voormalig CEO AfterPay), Thomas Plantenga (CEO Vinted / Kleiderkreisel) en Zhong Xu (CEO Deliverect). Orderchamp haalde sinds de oprichting ruim € 20 miljoen op.

Meer informatie:
Orderchamp
www.orderchamp.nl

Publicatiedatum: