Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Vloerengroothandel uit Genemuiden chartert eigen schip waardoor voorraad op peil blijft

De coronapandemie heeft de wereldwijde supply chain flink verstoord. De productie in Aziƫ heeft vertraging opgelopen, er is een groot tekort aan containers en daar kwam later de vertraging door de in het Suezkanaal gestrande Ever Given bij. Dat betekent maandenlange wachttijd in de havens. Tegelijkertijd bleef de vraag naar de vloeren collecties stijgen. Om te voorkomen dat de beschikbaarheid onder druk komt te staan, heeft Cotap een bijzondere, strategische stap gezet om de voorraadpositie te versterken.Cotap heeft betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan en wil haar klanten zekerheid bieden. Om die reden heeft Cotap een schip gecharterd en eigen zeecontainers gekocht om vloeren te verschepen. Op deze manier is Cotap minder afhankelijk van andere partijen, wordt de voorraad op peil gehouden en kunnen orders uit geleverd worden.

Om alle vloeren naar Nederland te verschepen is Cotap een unieke samenwerking aangegaan met rederij Royal Wagenborg. Cotap heeft een schip gecharterd en vervolgens heeft Royal Wagenborg de producten uit China gehaald en naar Rotterdam verscheept. Meer dan de helft van het ruim lag vol met vloeren en vloertoebehoren voor Cotap.

Afgelopen week hebben duizenden pallets vol pvc vloeren, accessoires en vloertoebehoren na een reis van 22 dagen de haven van Rotterdam bereikt. Een bijzonder moment in de geschiedenis van Cotap.

De kapitein heeft een leuk filmpje gemaakt:

Meer informatie:
Cotap
www.cotap.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven