Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Wie was er nieuw en wie was er niet meer bij op Meubelbeurs Brussel?

Op de exposantenlijst van Meubelbeurs Brussel stonden dit jaar 161 namen uit 11 verschillende landen. Dat waren er 107 minder dan in 2019, of bijna 40% minder in aantal. Wat is nu het verhaal achter de cijfers? Wie was er nieuw, wie was er niet meer bij? 

Twee afwezige namen in hall 3 die in het oog sprongen waren Joli en Coesel. Allebei waren ze al jaar en dag exposant op de Meubelbeurs. Joli kende interne veranderingen met onder meer een belangrijke investering in marketing, en Coesel kampt met een overvol orderboek gepaard met hoge grondstofprijzen.

De Eiken Zetel, gekend van de relaxen en salons, bracht het nieuwe woonmerk &dez. BEKIJK HIER DE HELE FOTOREPORTAGE

In hall 4 moest de organisatie het dit jaar stellen zonder namen als Himolla, Unic Design en IMS Benelux. "Ook zij waren al heel lang aanwezig in Brussel. Onzekerheid door corona en een te lange levertijd speelden ons hier parten. In hall 5 ontbrak natuurlijk Mintjens. Zij hadden besloten om rechtstreeks aan de consument te leveren en kunnen dus op een b2b-beurs niet veel komen doen. Daarnaast was ook Mobliberica niet van de partij."

Enkele grote standen die in Brussels by Night in hall 6 ontbraken waren Kreamat, Mathy by Bols, Norma en Intres/Technogel. "De redenen lopen uiteen, maar hebben meestal met de marktsituatie te maken."

De belangrijkste afwezigen in hall 8 waren de Belgen Demuynck en Demtre, en het Nederlandse DTP. Daarnaast waren er nog een rist kleine standen niet vertegenwoordigd op deze editie. "Het is een hall die bijna elk jaar het grootste verloop kent."

In de Patio waren er eigenlijk geen belangrijke wegblijvers. Of het moeten Nouvion en W&W zijn, die dit jaar in hall 8 een grotere stand genomen hadden.

In hall 9 tenslotte waren Young Line, Bonino en Poldimar de belangrijkste afwezigen.

Nieuwe namen
"Gelukkig waren ook nieuwe namen. Soms bekende gezichten, die al eens eerder in Brussel exposeerden maar een paar jaar waren weggebleven. Soms zijn het dan weer totale nieuwkomers op onze beurs. De meeste nieuwe namen waren te vinden in hall 9, gevolgd door hallen 6 en 3. 

Het Deense Bodahl was al eens eerder in Brussel. Dat is ondertussen van 2013 geleden. Nu waren ze dus terug. Crest uit België heeft een deel van de modellen van het ter ziele gegane Heldense/Karat overgenomen en presenteerde zich nu voor het eerst sinds 2005 op de Meubelbeurs. Ook Nicoletti uit Italië was al eerder te gast. Volledig nieuwe namen waren Dion, met hoogwaardige salons uit Polen, de leuke designcollectie van Stooly uit Frankrijk, tafels en stoelen van Design by Ricardo uit Nederland en zitbanken van het Italiaanse Vis Comoda.

In hall 4 telden we naast Topstar, dat in 2017 voor het laatst in Brussel stond, drie nieuwe namen, die nog nooit op de Meubelbeurs te zien waren. Odysseedesign was de première van een nieuw Belgisch merk met tafels uit epoxy. Elk stuk is uniek. Wimmer uit Duitsland bracht massiefhouten woonkamermeubilair en Neology was een nieuwe exposant met zitbanken uit Frankrijk.

In hall 5 waren er niet echt nieuwe namen, maar twee exposanten hadden wel een nieuw merk aan de wereld te tonen. De Eiken Zetel, gekend van de relaxen en salons, bracht het woonmerk &dez. Dit was voordien enkel nog maar op hun eigen huisshow te zien als avant-première. En Medalounger kwam met een hele nieuwe serie relaxen onder de naam Modulax.

De vernieuwing in Brussels by Night in hall 6 kwam van Steel&Stockings uit Nederland, die al in 2017 in Brussel waren met hun eigenzinnige collectie bedden en toebehoren, het Belgische Snoooze, Van Janssen en het meetsysteem van Ergomat, het Poolse Senactive en twee Litouwse fabrikanten Gemega en Trivilita.

De nieuwe namen in hall 8 waren allemaal Nederlanders. Dit was dan ook, na het volledig Nederlandse Holland à la Carte in de Patio, de hall waar de Hollanders het best vertegenwoordigd waren. Op Stylerz na waren ze ook al eerder te zien op de Meubelbeurs. De andere namen waren De Eekhoorn Woodworkings, die in 2015 de laatste keer in Brussel was, Eleonora, By Boo en Sevn die in 2018 nog een grote stand hadden en Lyb met enkele opvallende sculpturale objecten. In de Patio was Beside Rugs trouwens de enige nieuwkomer.

De meeste nieuwe namen waren echter te vinden in hall 9. De Belgische zetelfabrikant Europe koos dit jaar resoluut voor Brussel, in het zog van het succes van de zusterbedrijven Confortluxe en Lievens. Het Poolse Plastiko was al vier keer eerder van de partij, het laatst nog in 2016. Verder waren er Bega Gruppe en Teppiche Lalee uit Duitsland, het Nederlandse Doga Bedding en TAF Boxsprings, de Poolse fabrikanten S-Group en Atreve en het Turkse Alperonker Dizayn.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven