Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Raoul Spies van afzuigspecialist PuriVent:

"Onze filters gaan tot 15 jaar mee en zorgen voor hoge luchtkwaliteit"

"Als je bedenkt hoeveel een huishouden op jaarbasis aan ‘warme en vieze’ kooklucht naar buiten blaast, dan is er nog een schone klus te klaren. Zonde van al die verspilde energie, al helemaal met de huidige energieprijzen", begint Raoul Spies van PuriVent, specialist in afzuigsystemen.PuriVent is ontstaan uit twee woorden: Purification and Ventilation. Het zuiveren van lucht tijdens het ventileren. Dat zegt eigenlijk in één keer wat het product doet. PuriVent is een initiatief en bedrijfsonderdeel van KIES Professioneel B.V. "Vanuit de passie voor professionele apparatuur zagen wij kansen in een nog relatief onbekende markt van duurzame en onderhoudsvrije recirculatie filters in afzuigsystemen."

De PuriVent filters zijn in eerste instantie ontwikkeld voor de huishoudelijke afzuigkappen maar worden professioneel ook toegepast in kantoor en bedrijfsruimtes. "Daarvoor hebben wij speciale modellen die wij niet standaard op we website hebben staan. De PuriVent filters kunnen op nieuwe afzuigkappen worden geplaatst maar juist ook op bestaande afzuigkappen waar men van afzuiging naar buiten over kan gaan naar recirculatie met het PuriVent filter. Ook is het filter geschikt voor de mensen die nu al een recirculatie afzuigkap hebben en hiervoor nu de traditionele koolstoffilters gebruiken. Deze traditionele filters moeten minimaal 2x per jaar worden vervangen. Het PuriVent filter gaat 10-15 jaar mee en is hierdoor een veel duurzamere oplossing die uiteindelijk voordeliger is, veel beter zijn werk doet en niet 2x per jaar vette handen oplevert."

"Het filter is gemakkelijk te plaatsen boven op de motor van de afzuigkap. Door het plaatsen van het filter, kan van de afzuigkap een luchtreiniger gemaakt worden. De werking van het filter is eigenlijk een oud natuurkundig proces. Wetenschappers ontdekten ooit dat elektrisch geladen lucht de verbinding wil aangaan met vaste deeltjes in de lucht. Denk daarbij aan fijnstof, schimmels, bacteriën en pollen. Dit geldt ook voor de kooklucht in de woning. Dat proces wordt in dit filter nagebootst. Hierdoor wordt de lucht in het filter gezuiverd en kan het weer schoon de ruimte in geblazen worden. PuriVent kan op een hele brede manier toegepast worden. Het kan voor zowel een bestaande afzuigkap als een nieuwe afzuigkap."Milieuvriendelijk
"De geavanceerde PuriVent recirculatie filters reinigen kook- en andere nare luchtjes én houden de warme of gekoelde lucht binnen. Dat noemen wij milieuvriendelijk koken. Afzuigkappen voorzien van een PuriVent filter hebben niet langer een luchtafvoer nodig naar buiten. Voordeel, geen lelijk gat in de muur van je woning en spijtig voor de mussen maar met een PuriVent filter stook je niet meer voor hun en na het bereiden van een heerlijke maaltijd staat gelukkig niet de hele buurt meer op de stoep die op de geur van je eten zijn afgekomen."

Flexibel koken
"Koken kan nu overal, voor vrijwel ieder model afzuigkap of afzuigsysteem is er een PuriVent filter. Zo kun je pas echt flexibel jouw droomkeuken realiseren. Bovendien passen onze filters ook in bestaande afzuigkappen, de luchtafvoer naar buiten vervalt dan. Een PuriVent filter is dus dé ideale oplossing wanneer er geen afvoer naar buiten mogelijk is. Bij steeds meer nieuwbouwwoningen is dit het geval."

Duurzaam
"PuriVent filters gaan 10-15 jaar mee, ze zijn onderhoudsvrij, besparen veel energie en de gebruikte materialen zijn recyclebaar."

"Ons streven is zoveel mogelijk afzuigkappen in woningen te voorzien van een milieuvriendelijk, energiezuinig en duurzaam werkend recirculatie filter dat naast het verwijderen van kookgeuren een belangrijke rol speelt in het behandelen van de luchtkwaliteit van de woning. Zeker in een tijd waar schone lucht een rol speelt in de bestrijding van onder andere corona."

Meer informatie:
PuriVent
www.purivent.nl