Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Echtpaar neemt na 30 jaar afscheid van woonwinkel

Het in- en verkopen van grenen kasten uit Oostbloklanden en antiek vanuit Engeland was feitelijk het begin van de woonwinkel van Harm en Jellie Hofman. In 1992 opende zij hun interieurwinkel Kebof in Gees. Nu, dertig jaar later dragen ze het stokje over aan woonwinkel Reas uit Hoogeveen. Dat vertelt het echtpaar tegen de Hoogeveensche Courant. Het opkopen van inboedels en het restaureren van antiek was voor het bedrijf de grootste inkomstenbron. Niet veel later zijn Jellie en Harm begonnen met het ontwerpen van eigen meubels en hebben ze een werkplaats ingericht aan huis. In deze werkplaats konden de twee de bestaande meubels uitstallen en de ontworpen meubels realiseren.

"We importeerden ook vanuit Azië. Teakkasten en tafels, Chinese kasten en nog veel meer kochten we in. Het werd op gegeven moment zo druk dat we extra winkels in Zwolle, Emmen en Haulerwijk hebben geopend", vertelt Hofman. "In onze ambachtelijke meubelwerkplaats maken wij tafels, kasten en allerlei soorten meubels op maat." Het maken van meubels ligt de laatste tijd een beetje op een laag pitje omdat het toch arbeidsintensief is. Het bedrijf groeide uit tot een soort familiebedrijf want de twee dochters zijn ook begonnen in het bedrijf. "Op gegeven moment werkten we met vijftien mensen. Maar dat is inmiddels teruggebracht naar zes."

Het is voor de twee na dertig jaar ook genoeg geweest. Beide hebben een leeftijd van 72 jaar behaald en willen nu gaan genieten van hun pensioen. Reas uit Hoogeveen gaat de meubelboerderij verder exploiteren en met nieuw elan inrichten. De werkplaats met machines en meubelmakers wordt samengevoegd met De Koning interieurs in Sleen, waar Harm waar nodig zal bijspringen en advies zal geven.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven