Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Derk van der Have, mede-eigenaar Brenger:

"Productie van 15.000 meubels bespaard sinds oprichting Brenger"

Van bierkoerier als bijbaan, naar mede-eigenaar van Brenger, dat al jaren een stormachtige groei doormaakt. Voor Derk van der Have, die begin dit jaar nog een van de genomineerden was op de lijst van de Duurzame Jonge 100, was het een droom die werkelijkheid is geworden. Samen met zijn compagnon Wisse Koedam doet hij er alles aan om de transportwereld efficiënter en duurzamer te maken.

Hoe ze dat doen? Het Brenger platform koppelt transportorders van consumenten en retailers aan de koeriers die al onderweg zijn. De slimme technologie optimaliseert laadcapaciteit van koeriersbusjes en creëert meest efficiënte routes. Zo wordt het transport van grote spullen een stukje voordeliger en optimaler voor zowel de klant en koerier als voor het milieu.

Derk vertelt dat er de afgelopen tijd een econometrist een volwaardig onderzoek heeft uitgevoerd naar de duurzaamheid van Brenger en de impact dat het bedrijf heeft op het klimaat. Hierin is naar voren gekomen dat het Amsterdamse transportbedrijf in totaal 1800 ton aan CO2 uitstoot heeft bespaard, sinds de oprichting van Brenger.


Eigenaren Wisse Koedam (links) en Derk van der Have.

1800 ton CO2

Het overgrote deel is behaald door het aantal kilometers dat koeriers moeten rijden te reduceren. "Uit het onderzoek is gebleken dat er gemiddeld 32% minder kilometers gereden zijn, door onze algoritmes die de lege plekken in busjes opvullen. Dit heeft in totaal 1200 ton CO2 bespaard", aldus de ondernemer.

Daarnaast heeft Brenger 600 ton CO2 bespaard door mensen te stimuleren om tweedehands grote spullen te kopen. Derk licht dit toe: "Grote spullen kopen via handelaarsplaatsen, zoals Marktplaats en Facebook Marketplace, is vaak een gedoe. Mensen moeten een hiervoor een aanhanger of busje huren. Met de service die wij aanbieden vervalt dit probleem en worden er vaker tweedehands meubelen gekocht waardoor de levensduur wordt verlengd. Zo hebben we de productie van 15.000 meubels bespaard."



Flexibele bezorgservice voor retailers
Met onder andere Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas en kerst in het vooruitzicht, met daarbij de blijvende stijging van internetverkopen, is transport voor vele mkb'ers een hele uitdaging. Juist in deze 'tijden van nood' wil Brenger retailers te hulp schieten. "Kleine retailers kunnen gemakkelijk bij ons terecht. Tijdens zulke piekmomenten kunnen wij snel schakelen. Na online-aanmelding neemt iemand van ons namelijk binnen een dag contact op. In 24 uur wordt er een portal aangemaakt waarin de transporten geboekt kunnen worden, koeriers gevolgd kunnen worden en reviews uitgedeeld kunnen worden", zegt Derk.

"Het aantal transporten mag fluctueren", legt Derk uit. "Ook kleine retailers met onregelmatige transporten kunnen bij ons terecht. Onze technologie is gemaakt om transporten te combineren.
Vandaar ben ik van mening dat wij de meest flexibele speler op de markt zijn en ondernemers juist in drukke momenten bij ons aankloppen."

Waar een normaal logistiek bedrijf gebonden is aan een magazijn, bussen en personeel, is Brenger dit niet. "Een andere meubelbezorger of logistieke partij die laat een koerier naar het magazijn komen, die laadt zijn bus vol en gaat het vervolgens een voor een bezorgen. Bij onze koeriers wordt de capaciteit continue geoptimaliseerd. Zo kan het zijn dat de koerier aan het bezorgen is en vervolgens een nieuwe pick-up doen om de bus weer vol te laden. Hierdoor kunnen we moeiteloos op- en afschalen."



Achtergrond
Vandaag de dag is Derk voornamelijk druk met de Europese expansie in goede banen te leiden, maar nog geen lange tijd geleden zat de Bredanaar nog in de schoolbanken. "Ik wilde graag Internationale Betrekkingen studeren en dat kon alleen in Groningen. Na mijn stage bij Heineken in Amsterdam belde Wisse met een idee waar uiteindelijk Brenger is ontstaan. Vanaf dat moment zijn we alles gaan uitzoeken in de weekenden en avonduren."

Tijdens zijn studie werd het al snel duidelijk dat het bedrijfsleven hem meer aantrok, dan bijvoorbeeld de politiek. Vandaar dat Derk op 24-jarige leeftijd het avontuur aanging met Brenger. Met het platform, gericht op het transporteren van grote en 'onhandige' producten, wil Derk de transportwereld op z'n kop zetten. Na Nederland en België zijn Duitsland en Spanje aan de beurt. Echter zal het niet bij deze vier landen blijven...



Meer informatie:
Brenger
Vossiusstraat 3
1071 AB Amsterdam
zakelijk@brenger.nl
www.brenger.nl