Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Swiss Sense ziet vier slaapkamertrends

Nu de herfst officieel begonnen is en de zon het ’s avonds sneller laat afweten, zoeken we de gezelligheid steeds vaker binnen op. Nog voor we het huis omtoveren voor kerst willen we ons interieur graag al gezelliger maken. Iets vroeger onder de wol hoort daar zeker bij en daar genieten we net iets meer van in een stijlvol ingerichte slaapkamer met warme en uitnodigende kleuren. Swiss Sense-trendwatcher Kristel de Jong vertelt hoe moderne slaapkamers er deze herfst en winter uit gaan zien.

Heel wat slaapkamers veranderden de afgelopen periode in multifunctionele ruimtes waar er naast slapen ook wel eens gewerkt of gesport werd. In andere huizen ontpopte deze zone zich tot de plek waar we ons terugtrekken om weg te dromen bij een film of heerlijk te cocoonen met kaarsjes en een warme kop thee. Kristel de Jong bekijkt de trends die dit najaar het vaakst zullen terugkeren in onze slaapkamers. Dit varieert van zacht tot eclectisch, maar alle trends hebben een ding gemeen: warme tinten.



Japandi
Ideaal voor wie de slaapkamer als toevluchtsoord ziet na een lange, drukke dag of als het ideale plekje om je even af te sluiten van de wereld. Less is more. Het bedtextiel kan een strak lijntje of bescheiden ruitje bevatten, maar verder gaan de prints niet. De kleuren zijn vooral grijs, crème of zand. Het geheel oogt doorgaans vriendelijk door de organische kiezelachtige vormen en het gebruik van zachte stoffen met structuur. De slaapkamer puilt zeker niet uit van de accessoires, maar de gebruikte materialen zijn mooi afgewerkt en staan voor kwaliteit.

“Japandi is een mix van het Scandinavische minimalisme met de warme tinten en materialen uit de Japanse stijl”, zegt trendwatcher Kristel de Jong. “De frisse en koele wittinten uit de Nordics worden vervangen door warme crème-, zand- en bruintinten, maar de zwarte accenten blijven. Ze combineren uitstekend met hout en andere natuurlijke materialen. Het ‘ontspullen’ dat samengaat met de zachte kleuren zorgt zo voor een omgeving waar je moeiteloos helemaal zen in kan worden.”



Eclectic Autumn
Voor wie het net iets bonter mag zijn, is Eclectic Autumn dé stijl deze herfst. Dit thema biedt de mogelijkheid om diverse kleuren met elkaar te combineren. Van diep warmrood tot aards, maar ook bosbes, aubergine of caramel passen perfect. Een roodroze zonsondergang beschrijft het gevoel dat dit kleurenpalet bij je opwekt het best. Onregelmatige patronen, artistieke of exotische elementen, handschriften van kwasten, aquarel of retro elementen: het kan allemaal in dit artistieke thema.
 
“In Eclectic Autumn kan veel, het moodboard gaat heel wat kanten op. Zolang je binnen het kleurenpalet blijft, kun je ongestoord blijven combineren. Het behang mag best onregelmatige of grafische retromotieven hebben, zolang de kleuren maar juist zijn. Een donkere houten vloer komt hierbij het best tot zijn recht. De muren kunnen het best een kalkverf in warme tinten krijgen, maar wit past hier minder goed. Wat het bedlinnen betreft kun je dessins combineren. Hou je van meer rust? Dan kun je voor een effen kleur kiezen. De kamer heeft in zijn geheel een retro look”, zegt Kristel de Jong.



Gardens of Eden
Haal de sfeer van het bos naar je slaapkamer door te werken met botanische thema’s. Dat is waar het bij Gardens of Eden om gaat. Combineer botanische en dierenprints met groentinten die zowel in het bedtextiel als in het behang of de gordijnen terugkeren en je creëert het effect dat een rustgevende wandeling in het bos met zich meebrengt.

“Bij dit thema horen planten in de slaapkamer”, zegt Kristel de Jong. “De Zaagcactus, Calathea of Nestvaren zijn enkele mooie voorbeelden. Stoffen als fluweel passen hier ook mooi bij. Wie het aandurft om een muur of het plafond in het zwart of antraciet te schilderen, vindt in Gardens of Eden de stijl die daarbij aansluit. Qua bedlinnen bestaan de mogelijkheden vooral uit groene en warme rood/bruine tinten, al dan niet met floraalmotief. Ook het combineren van twee éénkleurige dekbedovertrekken of een effen kleur met een design met print kan een sfeervol effect teweegbrengen.”



Winterglow
De laagstaande warme winterzon die door het raam piept en een warme gloed meebrengt, haal je helemaal binnen in je slaapkamer als je voor het thema Winterglow gaat. Deze trend creëert een lichte en serene wintersfeer in je slaapkamer met natureltinten, warme grijs- en taupetinten als basis. Geel en goud (honing of maïsgeel) zorgen voor kleur in het palet. De muren laat je het beste wit, naturel of warm grijs met hier en daar een beetje goud.
 
“Wie van lichte sferen houdt en graag veel lichtinval in de slaapkamer wilt, vindt zijn ding in de accenten van de Winterglow trend”, zegt Kristel de Jong. “Je kunt een beetje spelen met mat, glans, licht en donker. Een weerkaatsing van dat licht met bijvoorbeeld een gouden wand of een spiegel vergroot het effect. Natuurlijke motieven in combinatie met effen kleuren passen hier het best bij. Ook dierenprints en grafische elementen kunnen, maar voeg zeker hier en daar een geel of goud accent toe om het geheel kleur te geven. Kies voor antraciet als je meer pit wilt.”

Meer informatie:
Swiss Sense
www.swisssense.nl

Publicatiedatum: