Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Triplaco nauw betrokken bij verbouwing stadskantoor Tilburg

In februari 2021 was de verbouwing van het nieuwe stadskantoor klaar. In 2018 werd het oude gebouw, een ontwerp uit de jaren 70 van Kraaivanger Architecten gestript tot op het betonnen skelet. Deze centrale kolom van negen verdiepingen hoog werd in het nieuwe ontwerp van Dedrie architecten aangekleed met hoogwaardige en duurzame materialen (natuursteen, glas, hout beton, gietvloeren etc). Het stadsbestuur had ook beslist tot  investering in een Breaam Excellent Certificaat gebouw.Common affairs architecten heeft in technisch ontwerp ook de verdere kleur en materiaalstaat interieur meebepaald. Op ieder verdiep zijn blauwe en groene zachte kleurtinten terug te vinden in combinatie met hout en aardse tinten. Voor Uni kleur werd voornamelijk geput uit Abet Laminati collectie en voor houtdecoren werd groot deel uitgevoerd in Echt houtfineer Kwartier Eik uitgeselecteerd door Dedrie Architecten in de productiehal van Decospan Menen, België. Triplaco heeft deze selectie dan getransformeerd tot hoogwaardig absorptieve Nano geperforeerde akoestische panelen Type N. Daarnaast werden de centrale kolom van de negen verdiepingen ingekast met gegroefde akoestische panelen type Ds van Triplaco met een toplaag houtimitatie 1396ROOT van Abet Laminati.

Het bijzondere van deze toepassing van akoestische panelen in het Stadskantoor is de technische detaillering. Zo heeft Dedrie architecten bijvoorbeeld de layout van de Nano Fineer Eik panelen in de raadzaal  bepaald afgestemd op de lijnen van de parketvloeren en de lijnen van de plafondhoutsecties en raampartijen. Een hele uitdaging voor een interieurbouwer en materialenleverancier om alles op elkaar af te stemmen.Na bezoek door Kristoff Ver Eecke, director Akoestiek Afdeling Triplaco op 27 oktober 2017 aan Common affairs Architecten in Amsterdam, heeft Menno Geenen, senior architect bij dit bureau, de technische detaillering van alle akoestisch absorberende wanden, kasten, deuren en lockerkasten voor zijn rekening genomen op basis van ontwerpen hoogwaardige type Ds geluidsabsorberende kastdeuren zoals ontwikkeld door Akoestiek divisie Triplaco.

De samenwerking tussen fabrikant akoestische oplossingen houten Triplaco en Verschuren Interieurbouw BV verliep voorbeeldig en zowel de hoge kwalitatieve eisen als strakke deadlines van het bouwteam werden voor dit onderdeel van het gebouw dan ook gehaald. Leeuwerik Plaatmateriaal, lokale verdeler Decospan Fineer, leverde de bijhorende fineer volle platen, afgestemd op de akoestische platen Fineer nanogeperforeerd van Triplaco aan zijn klant Verschuren interieurbouw voor dit project, zodat alles mooi op elkaar afgestemd werd.

Meer informatie:
Triplaco
www.triplaco.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven