Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Directeur Jan-Wout Hulstein van meubelfabrikant Asiades:

"China is juist mega streng; schoon produceren wordt niet aanbevolen, maar afgedwongen"

"Het is nu al duidelijk dat China lachend aan de kant staat in dit hele Europese klimaatverhaal", verwoordde directeur-generaal Fa Quix van Fedustria zijn gevoelens over het klimaatbeleid dat verschillende landen door willen voeren, waarover Wonen360 vrijdag berichtte.



Directeur Jan-Wout Hulstein (zie foto) van meubelfabrikant Asiades, die al meer dan 25 jaar in Aziƫ produceert, heeft het artikel met verbazing gelezen. "Ik denk dat Fa Quix nog nooit in China is geweest is. Ook in dit land wordt er namelijk schoon geproduceerd. Ik vind zijn mening volkomen misplaatst. China is vooral de laatste 10 jaar mega streng. Er zijn zoveel strenge regels doorgevoerd waarbij het niet wordt aanbevolen om schoon te produceren maar afgedwongen. Er wordt streng gecontroleerd en daarbij wordt een audit rapport afgegeven. Je krijgt vervolgens een aantal maanden de tijd om deze door te voeren. Investeringen hiervoor zijn aantrekkelijk te financieren. Twee jaar terug zijn heel veel fabrieken gesloten omdat ze de vereiste aanpassingen niet hebben doorgevoerd. Er werd in die tijd in de nacht geproduceerd, zodat de fabrikanten dachten controles te omzeilen. Met drones gingen ze dan over de industrieterreinen, daar waar licht was, werden beelden vastgelegd en werd de eigenaar opgehaald en bij meerdere overtredingen vastgezet. Geen zachte maatregelen dus. Spuiterijen, electroplating en andere vervuilende takken, daar zijn erg strenge eisen voor. Momenteel wordt de textielindustrie streng gecontroleerd en ook hier zijn er al aantal die gesloten zijn. Looierijen zijn lang geleden al aangepakt, moeten zelfs eigen waterzuiveringsinstallaties hebben en een groot deel van het stroom via solar verkrijgen", somt Jan-Wout Hulstein op.

Reageren? leo@wonen360.nl