Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Avek getroffen door wateroverlast

De Friese bedden- en matrassenfabrikant Avek is getroffen door wateroverlast. Afgelopen donderdagochtend liepen de inpandige laaddoks vol met water, door de hevige regenval in de nacht. De brandweer van Surhuisterveen werd om 7.45 uur opgeroepen om het probleem op te lossen. Met een pomp is het water uit de doks gepompt. De klus was binnen een halfuur geklaard.Geschiedenis
In 1927 zag het leven in het Friese Surhuisterveen er heel anders uit dan nu. Voor de bewoners van de veengebieden was het een zwaar bestaan, met de nodige problemen. Grootvader ‘pake’ Roelf Kok was – zoals ze in Friesland zeggen – een oprjochte kerel: een eerlijke man met praktische oplossingen. In zijn manufacturenwinkel kreeg hij veel vraag naar bedbodems voor bedstedes, maar deze hadden geen standaardafmetingen. Zo ontstond het idee om bedden op maat te gaan maken. Het is uit dit simpele, nuchtere en innovatieve idee dat in 1927 Avek werd geboren.

Anno nu
Het erfgoed van pake Roelf is voor de kleinzonen Roelf en Roelf nog steeds leidend, maar dan wel anno nu. Avek is tegenwoordig een beddenmerk voor heel Nederland en daarbuiten. In Surhuisterveen worden de bedden nog steeds op maat gemaakt, door mensen die hun vak verstaan. Met jarenlange ervaring stoppen ze een stukje van zichzelf in elk exemplaar. Dat maakt een Avek bed tot meer dan zomaar een bed. Je eigen Avek bed is een bed van topkwaliteit, op maat gemaakt volgens het motto ‘Arbeid, Vlijt En Kwaliteit’, door de beddenmakers uit Friesland.

Meer informatie:
Avek
0512 369444
www.avek.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven