Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Kleurenexpert Marie-Gon:

'Deze interieurfoutjes worden er vaak gemaakt'

Marie-Gon, interieurontwerper en tevens expert als het gaat om kleur en inrichting, geeft in haar blog enkele interieurfoutjes aan die regelmatig gemaakt worden. Daarnaast vertelt ze hoe deze valkuilen omzeilt kunnen worden.Verkeerde maat vloerkleed
“Je kunt beter geen vloerkleed hebben, dan een vloerkleed in de verkeerde maat. Meestal worden kleden te klein gekozen, ze liggen er dan bij als een postzegel. Zie een vloerkleed als een eiland. De zitmeubelen staan er (gedeeltelijk) op. Zo krijg je een mooie verbinding met de elementen in je interieur. Hoe je de juiste grootte bepaalt? Tip: leg kranten op de grond, en bepaal zo wat goed voelt. Vloerkleden zijn vaak op maat te bestellen.”

Lukraak wittint kiezen
“Vaak wordt gedacht dat wit neutraal is. Dat klopt wel gedeeltelijk, maar in wit zit ook altijd een puntje van een kleur. En die moet wel matchen met kleuren die voor de rest in dat interieur aanwezig zijn. Dus heb je veel warme tinten in huis, zoals rood of oranje? Kies dan een wit waar een heel klein beetje rood-oranje in zit. Dit geldt trouwens ook voor grijstinten.”

Verlichting op één hoogte
“Vaak wordt de bovenste helft van een ruimte niet goed aangelicht, deze lijkt daardoor kleiner. Bij een staande lamp, een hanglamp boven de tafel, een tafellamp op een dressoir is namelijk het lichtpunt steeds ongeveer dezelfde hoogte tussen 1.30 en 1.50 m. Je ‘hakt’ daardoor een stuk van de ruimte af, zonde. De oplossing is om hogere wandlampen te plaatsen, mooie spots vanuit het plafond te kiezen of uplighters te gebruiken.”

Bron: vt wonenen&design beurs


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven