'Neef en nicht starten meubelmerk Frankies'

Door corona lag feestzaal Cocotte stil en greep Michiel Joye terug naar zijn oude liefde, ontwerpen van interieurs. Samen met zijn nicht Laura Craeymeersch heeft hij hun eigen meubelmerk Frankies gelanceerd. Dat meldt Het Nieuwsblad. 


Nicht Laura Craeymeersch en Michiel Joye. Foto Facebook

Michiel die eigenaar is van Madame Cocotte, ging enkele jaren geleden samen met zijn echtgenote op zoek naar een unieke keuken. "We vonden niet onmiddellijk iets dat ons aansprak, dus besloot ik zelf aan de slag te gaan. Ik maakte wat schetsen en samen met een bevriend lasser maakten we een keukeneiland op basis van een stalen frame."

Het voorbije anderhalve jaar werd dit ontwerp geoptimaliseerd tot een modulair systeem, zodat het niet alleen eenvoudig te plaatsen is, maar het ook even makkelijk uit elkaar te halen. "Wanneer je verhuist, kan je je werkblad gewoon meenemen. Indien je een andere kleur of formaat wenst, nemen wij je oude meubel terug", zegt Michiel. Ook zijn nicht Laura sprong mee op de kar.

Hun eerste product is een tafel met verschillende functies, die kan gebruikt worden als keukeneiland, toonbank, werktafel, noem maar op. "We plaatsen die multifunctionaliteit extra in de kijker in ons pand in Brugge, waar we startende ondernemers drie maand de kans geven hun eigen zaak te runnen. Ze betalen geen huur en werken met onze Frankies table als centraal eiland. Zo geven wij andere starters een duwtje in de rug en tonen we dat onze tafel wel degelijk veel functies aankan", zegt Laura.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven