Richard van de Vrie over tien jaar Luximprove: “Een mooi bedrijf opstarten doe je niet alleen!”

Richard van de Vrie, mede-eigenaar van de bedrijven Ledgnd en LI-Sports en tevens eigenaar van Luxexcel en LuxImprove, vertelt vol trots dat het laatst genoemde verlichtingsbedrijf tien jaar bestaat.

"Een mooi bedrijf opstarten doe je niet alleen. Ik dank hierbij alle klanten, partners, leveranciers, adviseurs en alle (oud)-collega’s die meegeholpen hebben aan de opstart van LuxImprove. Enthousiast en vol zelfvertrouwen gaan wij op naar de volgende mijlpaal." Dat laat Richard weten op social media. Deze ondernemer in hart en nieren neemt ons mee in de geschiedenis van LuxImprove. 


Richard van de Vrie, eigenaar van LuxImprove.

Lighting Partner BV
Het familiebedrijf werd in 1991 vanuit de zolderkamer opgestart door mijn vader Cees van de Vrie, Quinten van de Vrie, Wim van de Vrie en ikzelf), nadat Vrieland verkocht was aan ATAG. We ontwikkelden, produceerden én verkochten aan lichtbedrijven in Europa. In 1996 lagen we met Sylvania Lighting aan de wieg van de GU10 hoogvolt lamp. Vanaf 2002 produceerden we al ledverlichting voor gerenommeerde bedrijven als onder andere Philips Lighting, Regent Lighting, TRILUX, RESISTEX, ARIC en het eigen merk Eyeleds. In 2008 verkochten we onze mooie familiebedrijf Lighting Partner BV aan Healthe Inc./LSGC", vertelt Richard.

Luxexcel
Hij vervolgt: "In 2009 heb ik met een ervaren team Luxexcel opgestart. We ontwikkelden en patenteerden een nieuwe technologie om een uniek 3D printproces lenzen te produceren. Nu ben ik daar actief als trots supervisory director. Dit unieke bedrijf zich succesvol op de productie van opthalmische AR/VR lenzen."

LuxImprove zag het licht
"Als je ooit je hart hebt verpand aan de verlichtingsindustrie én van goede verlichting houdt", zegt Richard, "dan blijf je liefst in deze markt actief... Ddaarom werd 10 jaar geleden vanuit Luxexcel het bedrijf LuxImprove opgestart samen met Petra van de Vrie, Rolf van Stee, Jan-Willem Schlösser en Marco de Visser. Al snel volgde stagiaire Joran de Witte, die na zijn stage als verkoper bleef bij LuxImprove en het licht zag. Daarna volgden nog vele collega's/ex collega's."

Aanvankelijk begon het bedrijf als als groothandel, of zoals Richard zegt: dozenschuiver. "Het was concurreren tegen goedkope conventionele Halogeen-, PL- en TL-verlichting die 'collega's' toen verkochten. In 2017 kwam onze zoon Jordi van de Vrie (mede-eigenaar) aan boord. Ledverlichting werd steeds meer commodity en meer klanten investeerden in led." LuxImprove groeide uit tot een merkonafhankelijke lichtspecialist. Nu staat er een kundig 20 koppig-team klaar.

Meer informatie:
LuxImprove
Weihoek 10D
4416 PX Kruiningen
+31 (0)113 60 31 18
info@luximprove.com
www.luximprove.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven