Te bezichtigen tijdens Dutch Design Week

Simon Akkaya en Maarten Heijltjes ontwerpen industriële sta-bureaus

Bij HeijltjesAkkaya vinden ze dat fit en gezond blijven tijdens het werk niet ingewikkeld hoeft te zijn. Veranderen van houding, actief blijven en regelmatig pauze nemen. Eenvoudig toch? Toch doen de meesten van ons dat nog niet, ondanks dat de vervelende gevolgen hiervan bekend zijn.
Simon Akkaya en Maarten Heijltjes, ontwerpers en tevens oprichters van HeijltjesAkkaya, hebben naar eigen zeggen hier een oplossing op gevonden, waarbij actief blijven key is. Echter
vereist dit wel een bewuste inspanning. Zo ontwierp het duo A Simple Machine: (werk)meubels ontworpen om beweging en dynamiek te brengen in statische werkomgevingen.


Maarten Heijltjes en Simon Akkaya, van HeijltjesAkkaya, die hun nieuwe sta-tafel tentoonstellen op Dutch Design Week in Eindhoven.

Simon en Maarten vertellen: "A Simple Machine is ontstaan ​​uit onze eigen ervaringen. De meeste kantoorstoelen zijn ontworpen om je fijn te laten zitten, maar geen enkele ergonomische stoel kan een slechte houding of de effecten van urenlang inactiviteit tenietdoen."Daarentegen bieden sta-bureaus de mogelijkheid om van zitten naar staan ​​over te schakelen, wat goed is voor je lichaam. "Toch zijn de meeste in tegenspraak met de actieve houding die ze proberen te stimuleren. Dit gebeurt met langzame, extern aangedreven bewegingen, die in gang gezet worden door op een knop te drukken."
Omdat Simon en Maarten geen passende oplossingen konden vinden in het huidige werkmeubilair, zijn ze gaan onderzoeken wat hen persoonlijk stimuleert om een actievere werkdag te hebben.A Simple Machine
A Simple Machine is een werkmeubel dat uitnodigt tot actief werken. De beweging van de gebruiker wordt nagebootst in de bewegende delen van het meubel.
Met A Simple Machine combineert HeijltjesAkkaya ergonomie en techniek om fysieke activiteit op de werkvloer te bevorderen. De katrollen, gewichten en hefbomen, aangedreven door menselijke energie, zorgen voor een nieuw werkritme.Eerste items op Dutch Design Week
Desk_1 is een bijna inside-out constructie van gevouwen staal en industriële onderdelen, ontworpen om meerdere levens mee te gaan. Een cilindrisch contragewicht balanceert de massa van het tafelblad en het frame, wat resulteert in een zwevend oppervlak dat op elke gewenste hoogte kan worden vastgezet. Een op maat gemaakt magazijn met extra gewichten biedt de mogelijkheid om het contragewicht te wijzigen en een zwaardere last op het bureau uit te balanceren.

Stool_1 is een archetypische vertolking van een in hoogte verstelbare werkstoelen, met behulp van een enkel staalprofiel en een houten zitting met een excentrisch gat.


Stool_1.

Pas sinds korte tijd opereert het bedrijf HeijltjesAkkaya onder deze naam. "Na tien jaar gewerkt te hebben onder de naam Waarmakers, hebben we de naam gewijzigd naar HeijltjesAkkaya. Onze diensten omvatten: industrieel en productontwerp, concepting, onderzoek en prototyping." Enkele klanten van de onderneming zijn
ING, Albert Heijn en Adidas.Meer informatie:
Keerpunt 10
1013DK Amsterdam
maarten@heijltjesakkaya.com
www.heijltjesakkaya.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven