Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Calipso door Ethimo; preview van de loungecollectie 2022

Ethimo en Ilaria Marelli interpreteren nieuwe gewoonten voor het buitenleven door aantrekkelijke nieuwe "ononderbroken" oplossingen te creëren; meubelen die een nieuw gevoel van welzijn geven aan het concept van modulariteit.


 
Ononderbroken, modulaire oplossingen: een authentiekere weerspiegeling van het hedendaagse leven, die het mogelijk maakt ruimtes en grenzen, binnen en buiten, opnieuw te definiëren.
 
De Calipso collectie, elegant en minimaal, is het resultaat van een grondige compositorische en stilistische zoektocht, waarbij niet alleen gezocht werd naar een nieuwe modulariteit en expressiviteit voor meubelen, maar ook naar een nieuwe dimensie van welzijn die in staat is om verfijnde omgevingen "op maat" te creëren.
 
"Ik zag Calipso als een veelzijdig ontwerp met minimalistische, elegante lijnen. Een 'systeem', waarvan de modulaire geest de creatie van meerdere flexibele, herconfigureerbare oplossingen mogelijk maakt, ideaal om te integreren in een grote verscheidenheid aan buitenomgevingen", legt Ilaria Marelli uit. "Het gaat van de eenvoudigste lay-outs, zoals een lineaire bank of een schiereiland, tot een 'systeem' voor de contractwereld met potentieel eindeloze mogelijkheden, zowel wat de lengte als de lay-out betreft. Het bijzondere aan het concept is dat alle elementen die op het oversized teakhouten onderstel rusten 'vrij zwevend' zijn, zodat ze naar smaak en wens kunnen worden verplaatst, en de mogelijkheid bieden om naast de zitting een vrije ruimte te creëren, die als bovenblad kan worden gebruikt of kan worden aangevuld met een accessoire-oppervlak".
 
Calipso wordt aangeboden in drie verschillende modules (120x120 cm, 180x120 cm en 240x120 cm), die elk bestaan uit een basis van natuurlijke teakhouten latten, in verschillende afmetingen. Het aluminium frame is bijzonder discreet, zozeer zelfs dat de loungebanken lijken te 'zweven'.
 
De zachte kussens zijn verkrijgbaar in drie afmetingen (100x100 cm, 170x100 cm en 200x100 cm) en zijn "vrij" van de basis waarop ze rusten, die groter is dan de kussens zelf om de grootst mogelijke vrijheid te bieden bij het plaatsen van elk element, al naar gelang de behoefte. De rugleuningen zijn eveneens los en om het lichaam op de juiste manier te ondersteunen wordt gebruik gemaakt van een speciaal ondersteuningssysteem, dankzij de binnenbekleding die verschillende densiteiten rubber combineert. Decoratieve kussens en armleuningen zijn verkrijgbaar om het zitcomfort te verbeteren.
 
Calipso is verkrijgbaar in de kleuren melange wit en blauw.
 
Om de loungecollectie compleet te maken zijn er salontafels met een aluminium frame en een ovaal tafelblad (140x65 cm) of een rond tafelblad (Ø 52 cm). De tafelbladen zijn uitgevoerd in keramische steen Ice White of Emperador Extra Brown. Het tafelblad van alleen de ronde versie is ook verkrijgbaar in geglazuurde lavasteen. Naast de salontafels en stoelen is het ook mogelijk om een praktisch dienblad toe te voegen in hetzelfde materiaal als de ovale bladen.
 
Calipso biedt een nieuwe manier om van het buitenleven te genieten met kwaliteit, flexibiliteit, stijl en comfort, en voldoet moeiteloos aan de behoeften van zowel residentiële ruimtes als de meer gesofisticeerde vereisten van contract- en hotelomgevingen.

Meer informatie:
Cavalleri Comunicazione Sas
via G. Ventura, 5
20134 Milano
+39 02 264 165 07
info@cavalleri.com
www.cavalleri.com

Publicatiedatum: