Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Huis (ver)kopen? Houd hier rekening mee

Het kopen of verkopen van een huis brengt altijd stress met zich mee. Je moet in een korte tijd veel beslissingen maken die behoorlijk wat impact kunnen hebben op je leven. Er zijn zaken die je over het hoofd kan zien en het is nooit lekker om pas later ergens tegenaan te lopen. Zo moet je goed opletten bij het aanhaken van de juiste makelaar Hengelo. We hebben daarom een aantal tips opgesteld om je bewuster te maken van de aan- of verkoop van een woning.

Eerst verkopen, dan kopen
Zorg er altijd voor dat je eerst je huis verkoopt, vóór je een nieuw huis koopt. Zo voorkom je dubbele lasten en weet je precies wat je budget is. Toch heeft eerst verkopen ook nadelen. Bijvoorbeeld wanneer de nieuwe bewoners er graag snel in willen, waardoor je ineens snel moet schakelen. Met de huidige staat van de woningmarkt kan dat zeker een probleem zijn. Het is daarom verstandig om met de kopers voldoende tijd overeen te komen voor een geschikte oplossing.

Eerst kopen, dan verkopen
Je kunt er ook voor kiezen om eerst een woning te kopen en vervolgens je oude huis te verkopen. Je hebt dan bijvoorbeeld alle tijd voor klusjes zoals verhuizen en schilderen. Dit is echter alleen mogelijk als je verwacht je huidige huis snel te verkopen of als je genoeg financiële onderbouwing hebt om tijdelijk te betalen voor beide woningen.

Je hypotheek
Als je een huis wilt kopen of verkopen is het altijd handig om te kijken naar je huidige hypotheek. Als je jouw huis verkoopt, mag je de hypotheek aflossen met de opbrengst van de verkoop. Bij veel hypotheken kan dat boetevrij, maar zorg wel dat je het even checkt. Als je van een koopwoning naar een huurwoning gaat, is aflossen verplicht. Daarnaast is het verstandiger om af te lossen wanneer de huidige rente gunstiger is dan jouw rente. Als je de hypotheekschulden hebt afgelost kun je een nieuwe hypotheek voor een nieuwe woning afsluiten. Zorg er dan wel voor dat je let op de zogenaamde bijleenregeling.

 Hopelijk ben je met deze tips beter voorbereid. Of je nog in de oriënterende fase zit of al wat verder bent in het proces, wees niet bang om hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld bij huis verkopen Hengelo. Verder is het een kwestie van goed voorbereid zijn en logisch nadenken. Heel veel succes!

Publicatiedatum: