Jan Meerman mist ondernemerschap en de binnensteden op de politieke agenda

Jan Meerman, directeur van branchevereniging INretail, vindt het goed nieuws dat er in Den Haag eindelijk constructief wordt gesproken over een nieuwe regering, maar het is slecht nieuws dat het regeerakkoord zo dun lijkt te worden. Hij mist twee belangrijke aandachtspunten die wat hem betreft juist hoog op de agenda moeten: ondernemerschap en de binnensteden. In zijn blog bij De Ondernemer vertelt hij waarom.Ondernemerschap
Mooi dat er nu echt stappen worden gezet in Den Haag. Wat ik echter hoor is dat er een dun regeerakkoord komt, waarin veel nog niet is opgenomen. Meer ruimte voor discussie is politiek gezien heel goed, maar ik maak me zorgen dat op deze manier veel zaken die wij vanuit de ondernemerswereld heel belangrijk vinden niet in het regeerakkoord komen. Het gaat mij vooral om twee onderwerpen die ook veel te weinig in de algemene beschouwingen aan de orde zijn gekomen: ondernemerschap en de zogenaamde maatschappelijke relevantie van binnensteden.

Er staat in ons land veel druk op ondernemerschap. Dat komt doordat we internationaal gezakt zijnĀ op het lijstje van aantrekkelijke landen om te investeren. We stonden altijd in de top en nu onder het gemiddelde! Dat heeft met zaken als fiscaliteit en infrastructuur te maken en de aantrekkelijkheid van ons land voor internationale spelers.

Binnensteden
Mijn tweede punt betreft de binnensteden. Wij hebben in Nederland zo iets bijzonders met onze binnensteden en dat zijn we aan het verliezen. Het gaat niet alleen om de retail, we hebben deze discussie verbreed naar alles wat nodig is om de binnensteden in stand te houden.

Zo had ik een bijeenkomst met allerlei organisaties: NOC NSF zat erbij, het Nederlands bureau voor toerisme, de vastgoedwereld, de cultuursector. We hadden het over sportveldjes, een bruisende horeca, een binnenstad waar mensen wonen en werken en elkaar ontmoeten. Wij hebben iets unieks en dat zijn we op dit moment aan het verkwanselen.

Lees hier de hele blog van Jan Meerman bij De Ondernemer.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven