Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
FOTOREPORTAGE

Meer dan 250 stoelen te zien in Kortrijk tijdens expositie Please Have A Seat

Vandaag, vrijdag 15 oktober opent de expositie Pleas Have A Seat in Kortrijk. Op de Van Marcke Site (van het sanitairmerk) hebben in een van de loodsen meer dan 150 merken en designers hun zitmeubilair tentoongesteld. Tot en met 14 november kunnen bezoekers 258 zitmeubelen bekijken en testen van alle soorten en maten. Het event is een initiatief van de organisatie van Biƫnnale Interieur. "Na 1095 dagen kunnen we weer een beurs of expositie organiseren. Daar zijn we na 36 maanden heel dankbaar voor", laat de organisatie weten.

Thomas Litiere achter zijn eigen ontworpen stoel. De gekleurde zitting en rugleuning kunnen van kleur verwisseld worden. Bekijk hier de fotoreportage.

Tijdens de coronaperiode kwam vrijwel iedereen op een gegeven moment weer naar kantoor. Dit was voor de organisatie de inspiratiebron van de expositie. "Iedereen nam plaats op een stoel. Dit stond op den duur symbool voor de tijd waarin we leefden. We besloten om hier een tentoonstelling rondom te maken. We hebben daarom ook bewust gekozen voor zitmeubelen die nog verkrijgbaar zijn op de markt." Merken zoals Thonet, Piet Boon en Mobitect tonen hun meubelen op de expositie.


Bij ieder meubelstuk is er een naambordje te zien met de ontwerper en het meubelmerk. Tevens is er een qr-code toegevoegd om informatie op te vragen.

Please Have A Seat is onderdeel van een groter geheel, stadsfestival WONDER dat mede wordt georganiseerd door de stad Kortrijk en Van Marcke die hun oude site openstelt voor gebruik. Dat laatste is volgens CEO Caroline van Marcke een logische keuze geweest. "Deze site is een historisch onderdeel van de stad. Op het gebied heeft eerst meubelmaker De Coene gezeten waar wij daarna zijn ingetrokken en het hebben uitgebreid tot een gebied van vijftien hectare. Het is dus een groot gedeelte van de stad. Wij groeiden uit ons jasje en zijn verhuisd naar een nieuwe locatie." 

"Deze site gaat nu gebruikt worden voor projectontwikkeling, maar we verwachten dat dit vijftien jaar gaat duren. Daarom hebben we samen met de stad Kortrijk besloten om dit tijdelijk terug te geven aan de Kortijkanen. Onder andere met horeca en stadsfestivals zoals WONDER, waar Please Have A Seat onderdeel van is." 

Het event vervangt de editie van Biƫnnale Interieur niet. Deze zal eind oktober 2022 weer plaatsvinden.

Meer informatie:
Pleas Have A Seat
www.interieur.be