Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Authentage op zoek naar Nederlandse handelsagent

Managing director Yves Casteels: "Komende jaren verwachten we een exponentiële groei"

Verlichtingsproducent Authentage, ooit begon op een zolder met de productie van de eerste indoorspots, is in de daaropvolgende jaren uitgegroeid tot een bedrijf met een uitgebreide collectie van zowel indoor- als outdoorproducten. Deze worden met passie voor het vak geassembleerd in de huidige productielocatie nabij Antwerpen.

Managing director Yves Casteels geeft aan dat dit nog maar het begin is van een stormachtige groei. "De komende jaren verwachten we een exponentiële groei, door de investeringen die we binnen het bedrijf doen en het netwerk dat we aan het uitbreiden zijn. De positieve feedback die we van klanten krijgen bevestigt dat we op de goede weg zitten."


Managing director Yves Casteels.

Europese expansie
In 2009 nam Authentage voor het eerst deel aan een beurs in België en het jaar daarop maakte het Vlaamse bedrijf haar debuut op een internationale beurs. Ongeveer tien jaar later vielen deze beurzen plotseling weg door de coronapandemie, hetgeen ervoor zorgde dat de organisatie met alternatieven moest komen.
"Het was even schrikken, maar we hebben de knop snel om kunnen zetten. Zo zijn we ons agentennetwerk in het buitenland gaan uitbreiden. Momenteel hebben we hierdoor, naast de 16 werknemers, een 12-tal agenten rondlopen in Frankrijk, Duitsland, Spanje en Rusland."Agentennetwerk uitbreiden
Echter blijft het hier niet bij. De dozijn handelsagenten moet nog verder aangevuld worden. "De komende tijd willen we meer en meer regio's dekken. Vandaar dat we onder andere op zoek zijn naar een agent voor Nederland. Tot nu toe deden we België en Nederland zelf, maar om stappen te blijven zetten zijn we zoeken we versterking." Daarnaast wil Yves nog agenten voor Noord- en Midden Duitsland, Barcelona, Oostenrijk en Zwitserland.


Naast het uitbreiden van het agentennetwerk heeft Authentage het online gedeelte van het bedrijf onder handen genomen. "Ook digitaal zijn we aan het optimaliseren. Dit is tevens nodig voor particulieren die we aantrekken, zodat we hen via de website direct kunnen doorgeleiden naar een van onze dealers."

Het is niet zo dat elke onderneming zomaar dealer kan worden van het verlichtingsbedrijf. Naast het feit dat een bedrijf een representatief deel van het Authentage aanbod moet toevoegen aan het assortiment, zijn bepaalde kernwaarden voor Yves erg belangrijk. "Wij streven naar nauwe samenwerkingen met onze partners, net als bij onze andere klanten. Zo willen we ook dat de dealer dichtbij de klant staat, zodat hij mee kan denken en het verhaal achter de producten over kan brengen."Materiaal
Bij Authentage mag niet bespaard worden op grondstoffen, omdat dit volgens hen ten koste gaat van de kwaliteit. "We
werken hoofdzakelijk met messing. Messing is nauw verwant aan brons en heeft dezelfde positieve eigenschappen. Het materiaal is zeer resistent tegen de meest extreme weersomstandigheden en is corrosievrij. Daardoor is het uitermate geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen", vertelt Yves.

De standaardafwerkingen die het bedrijf aanbieden zijn brons, geborsteld nikkel, chroom & gepolierd messing (goudkleurige schijn). Echter heeft Authentage ook ervaring met andere afwerkingsmethodes, zoals gepolierd nikkel of geborsteld messing.Toekomst
De organisatie intern verder professionaliseren, dat is volgens Yves wat er zal moeten gebeuren. "Met het onlangs ingevoerde nieuwe
ERP-systeem hebben we de eerste stap gezet. Nu zijn we bezig met artikelen in 3D zetten, zodat ze direct verwerkt kunnen worden in een architectenplan. Met de groei die we doormaken staat ook het automatiseren van de voorraadbeheersing hoog op de planning."

Groei of geen groei, Yves maakt duidelijk dat een ding vast staat: "De relatie met de klant blijft bij ons voorop staan."


Meer informatie:
Authentage
Stokerijstraat 67
2110 Wijnegem
+32 (0) 33 55 10 40
[email protected]
www.authentage.be