Recticel stoot hoofddivisie af om vijandige overnamebod te stuiten

Schuimrubberfabrikant Recticel doet zijn divisie soepelschuim van de hand. Dat meldt Vlaamse krant De Standaard. Het bedrijf reageert hiermee op het vijandig overnamebod van het Oostenrijkse Greiner. Met het afstand doen van de hoofddivisie probeert de producent zich onaantrekkelijk te maken voor zijn belager. 


Momenteel staat ook de afdeling ‘bedding’ van Recticel in de etalage.

Greiner heeft momenteel een bod lopen op Recticel tegen 13,50 euro per aandeel. Maar dat vindt Recticel flink onder de echte waarde. Door de divisie soepelschuim te verkopen, maakt Recticel zich nu onaantrekkelijk voor Greiner. Het materiaal van het Vlaamse bedrijf wordt onder andere verwerkt in matrassen.


Momenteel staat ook de afdeling ‘bedding’ van Recticel in de etalage. De zet van Recticel is erg vergaand en betekent een ingrijpende strategische bocht, maar het is wellicht de enige manier om Greiner van zich af te schudden. Toch is de zet niet zonder risico. Een Recticel zonder soepelschuim en zonder bedding komt wellicht in het zicht van ambitieuze groepen zoals het Ierse Kingspan en of Mohawk.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven