Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Goed voor een omzettoename van zo'n 25%'

Nieuwe samenwerking tussen By de Linde en E-Design meubelen

By de Linde neemt binnen Meubelfabriek De Linde de productie voor derden voor haar rekening. In deze hoedanigheid heeft By de Linde de productieactiviteiten van Hagon Meubelen uit Venhorst overgenomen. De eigenaren van Hagon gingen met pensioen en vonden in By de Linde een waardige overnamekandidaat. "De productieactiviteiten die we overnemen bevatten op dit moment voor het grootste gedeelte productieactiviteiten voor E-Design", vertelt Tom van der Linden, mede-eigenaar van By de Linde . Via deze weg kwam Tom in contact met Lars van Westerop, eigenaar van E-Design.

Tom van der Linden in de fabriek in Volkel.

"Hagon kenden we al, omdat we voor dezelfde klant badkamermeubelen maakten", vervolgt Tom. Hagon maakte tot dertien jaar geleden alleen badkamermeubelen. Daarna ging het ook voor E-Design meubelen produceren: complete kastenwanden, maar ook tv-meubelen, dressoirs, salontafels, badkamermeubilair, nachtkastjes etc. Vooral maatwerkproducten. Die productie heeft By de Linde overgenomen, evenals de productie van badkamermeubelen die Hagon naast E-Design zelf produceerde.

Inmiddels is de volledige inboedel inclusief machinepark en voorraad verhuisd naar Volkel. Daardoor heeft de productie korte tijd stil gelegen, maar Tom heeft er alle vertrouwen in dat de achterstand op korte termijn wordt ingelopen.

Lars van Westerop van E-Design.

Lars van Westerop van E-Design is blij dat de productie op deze manier kan worden voortgezet. Hij heeft alle vertrouwen in de kennis en kunde van By de Linde. Ook in Volkel staat kwaliteit, service en vakmanschap hoog in het vaandel. "Daarnaast zijn ze welwillend en recht door zee, daar houd ik ook van."

De producten uit de E-design collectie zijn gebaseerd op een eenvoudig principe: alleen het beste is goed genoeg. Hoogwaardige materialen worden in het productieproces verwerkt tot producten met een zeer hoog afwerkingsniveau. "Dat, samen met de hoge mate van vakmanschap zijn de ingrediënten voor onze kwalitatieve en innovatieve topproducten", legt Lars uit.

By de Linde gaat net als Hagon een brede maatwerkcollectie kwaliteitsmeubelen voor E-Design produceren en daar waar het mogelijk is nog een stapje verder. Volop uitbreidingsmogelijkheden dus. "Kenmerkend voor onze collectie is dat vrijwel alle delen van de romp, deuren en laden onder verstek (45′) sluiten", vervolgt Lars. "Onze collectie kent vele gezichten. Klassieke materialen als kersen-, noten- en eikenhout worden gebruikt in combinatie met strak gelakt MDF. Bovendien is het mogelijk de standaardmodellen aan te passen aan de wensen van de klant, veelal retailers die meubelen verkopen. Dus zij kunnen de producten als winkelier naar hun eigen hand zetten. We laten ook meubelen produceren onder eigen label van verschillende klanten."

De E-Designmeubelen worden in vrijwel alle RAL-kleuren gespoten. "Daarnaast is het mogelijk om de producten af te werken in populaire metallic effectlakken. De modellen kunnen geleverd worden in diverse houtsoorten, al dan niet gebeitst, mat of zijdeglans gelakt. Zelfs hoogglans afwerking behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard zijn combinaties van kleuren en houtsoorten ook mogelijk."

Standaardmodellen aanpassen aan de wens van de klant, daar zijn By de Linde en E-Design sterk in. Voorbeelden hiervan zijn: afgewerkte achterzijde, plinten in hoogte aanpassen en extra tussenschotten. Maar ook essentiële aanpassingen in hoogte, breedte, diepte of aanpassingen in de functie (deur/lade, ladeblok/klep of open vak) zijn mogelijk. De modellen zijn ook leverbaar in een hangende uitvoering.

Verder zijn er diverse opties zoals glasplaten, steunbalken, wielen, verborgen laden, ladeblokken en verlichting al dan niet los of gemonteerd leverbaar.

De overname betekent voor By de Linde een omzettoename van zo'n 25%. Op korte termijn zal het personeelsbestand uitgebreid worden. "Via E-Design komen we nu bij klanten binnen waar we voorheen geen kans hadden. Deze samenwerking opent voor ons nieuwe deuren. De eerste aanvragen zijn al binnen. De toekomst zal uitwijzen hoe hoog de bijvangst is", besluit Tom.

Meer informatie:
By de Linde
Tom van der Linden
+31 6 46 33 19 99
[email protected] 
www.bydelinde.nl 

 

E-design Meubelen
Lars van Westerop
+31 6 83 71 52 68
[email protected]