'Zekerheden over boord gegooid om passie voor interieur te volgen'

Antwerps interieuradviesbureau breidt diensten uit met nieuwe tak

Woo Studios, opgericht door Evelyne van Vlerken, zat het afgelopen jaar niet stil. Na heel wat nieuwe projecten breidt het all round interieur consultancy bureau verder uit met een nieuwe tak gericht op styling en interieuradvies voor speel- en kinderkamers. Hiervoor haalt Evelyne van Vlerken Stéphanie Lambrechts aan boord, die het voormalige Studio Little J runde.

Wanneer Stéphanie en Evelyne in gesprek zijn met elkaar, lijkt het alsof de dames altijd al hebben samengewerkt. Toch leerden ze elkaar nog maar een dik jaar geleden kennen via een gemeenschappelijke vriendin. Meer dan een babbel en een koffietje was er niet nodig om te beseffen dat ze enkele passies en dromen delen. Maar ook hun carrièrepad telt heel wat gelijkenissen.

Beiden dragen ze al van jongs af aan een grote liefde voor interieur met zich mee, beiden besloten toch om voor een ‘veilige’ studie te kiezen. Stéphanie studeerde Toegepaste Psychologie en gaf jaren Nederlands aan anderstaligen. Evelyne ging voor Rechten en werkte 13 jaar lang in de juridische sector, gespecialiseerd in strafrecht. Voor beiden werd interieur een zijproject na de geboorte van hun kinderen.


Evelyne van Vlerken en Stéphanie Lambrechts.

Missie en ambities
Evelyne begon na de geboorte van haar jongste zoon met een avondopleiding interieurvormgeving. Na een scheiding was het inrichten van haar nieuwe huis haar eerste echte project. Een logodesign als verjaardagscadeau pushte haar om met interieur een professionele weg in te slaan. In 2016 deed ze onder de naam Jackie Woo voornamelijk staging voor vastgoedkantoren. Sinds 2019 veranderde ze de naam naar Woo Studios en werd het een multidisciplinair interieur bureau dat zowel private als commerciële klanten bijstaat met interieuradvies of styling in hun project.

De missie van Woo Studios is om in een wereld van onthaasting en digitalisering van een ‘thuis’ een veilige haven te maken die rust en balans uitstraalt. Het afgelopen jaar ondervond Evelyne dat daar steeds meer nood aan is. Of het nu gaat om homestaging of particulier interieuradvies, er wordt telkens gekozen voor een specifieke, verfijnde stijl waarbij zorgvuldig gekozen spullen voor een rustgevende atmosfeer zorgen. Woo Studios voorziet ook op hun webshop, die nog verder zal worden uitgebouwd, producten die het voor iedereen makkelijk maakt om hun stijl te vertalen naar zijn interieur."We hebben al onze zekerheden over boord gegooid om onze passie voor interieur te volgen", aldus Evelyne van Vlerken en Stéphanie Lambrechts van Woo Studios.

Naast residentiële, retail- en horeca projecten, blijft Woo Studios ook verder samen werken met vastgoedkantoren en projectontwikkelaars. De unieke, sfeervolle inrichting die Woo Studios aanbiedt, bleek door de jaren heen al doorslaggevend om potentiele kopers over de aankoopdrempel te tillen. Door de coronacrisis werd dit nòg belangrijker aangezien de vastgoedmarkt alternatieven moest vinden voor persoonlijke woningbezoeken. De sfeervolle inrichting door Woo Studios speelde hierbij een cruciale rol om woningen digitaal aantrekkelijk aan te bieden en een verschil te maken in het (over)aanbod op de online markt.Krachten bundelen
Woo Studios is volop bezig met het verder uitbouwen van haar merk en het verspreiden van een unieke signatuur op vlak van interieur. Met de komst van Stéphanie breidt Woo Studios Woo Studios niet alleen haar expertise, maar ook doelgroep verder uit naar de kleinsten onder ons.

Stéphanie richtte in 2013 samen met een vriendin June en Julian op, een webshop met kinderspullen. Het aanbod aan leuke kinderkamers was toen nog niet zo uitgebreid. Omdat ze niets vond dat bij de rest van haar interieur paste, besloot ze zelf op zoek te gaan. Het enthousiasme en vraag naar advies van vrienden leidden tot een hele business. Al die tijd bleef Stéphanie lesgeven. Na drie jaar stond de webshop op een kruispunt: stoppen of gaan voor een fysieke winkel. Uiteindelijk verkochten ze het bedrijf. Maar bij Stéphanie bleef het kriebelen om te ondernemen. Drie jaar geleden lanceerde ze, na een opleiding interieurstyling, Studio Little J, een interieuradviesbureau met de focus op kinderen. Studio Little J zal nu door Studio Little Woo worden opgenomen onder de naam Studio Little Woo.

Met Studio Little Woo zullen Stéphanie en Evelyne niet alleen (aanstaande) ouders bijstaan met particulier interieuradvies en -styling voor de kinder- en speelkamer, ze werken ook aan een uniek, innovatief concept: een ‘Stylingbox voor Little Heroes’. Hiermee willen ze inspelen op de online interieurmarkt en een kant – en klaar stylingadvies aanbieden in een box, inclusief minutieus uitgezochte decoratie-items om van iedere kinderkamer een magische plek te maken.

Meer informatie:
Studio Little Woo
0032 497 409 435
hello@woostudios.be
www.woostudios.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven