'Dit zijn de vier grote woontrends van 2022'

CBW-erkend stelde de vier woontrends voor het komende jaar samen. In de video is te zien hoe Anna Hutten, brancheadviseur Wonen bij INretail, vanaf de vakbeurs InCoDa in Gorinchem per trend uitleg geeft over de belangrijkste kenmerken van deze trends: van kleuren tot designs. Dat meldt retailplatform Werk in de winkel.

Waar komen de woontrends vandaan?
Anna Hutten houdt zich bij INretail onder andere bezig met de woontrends. De vier woontrends komen voort uit de tijdsgeest Calibrate: die staat voor de onvoorspelbare tijd waarin we leven. Voor nu en de nabije toekomst leidt de grilligheid van ons bestaan tot nieuwe ideeën op het gebied van hygiëne, digitalisering, thuiswerken, reizen en globalisering. Ze gaf al eens eerder een interview, waarin ze de oorzaken van deze vier specifieke trends één voor één dieper onderzoekt.De vier trends:
- Fresh Start: deze trend is een resultaat van de tijdgeest CALIBRATE. De basiskleur van Fresh Start is wit, gecombineerd met verschillende naturellen. Accentkleuren zoals geel en blauw worden gedoseerd gebruikt en zijn er vooral om de frisse uitstraling van het wit te versterken. Bekijk alle kleuren, vormen, materialen en dessins die horen bij deze trend. Van sporten tot ontspannen: we gaan flexibeler om met ons huis, en willen duurzamere materialen.
- Safe Haven: het kleurenpalet van deze trend bestaat uit roze-/bruintinten die we ook nog wel kennen uit de trend Human Touch van vorig jaar.
- Traditional Sentiment: zoals de naam doet vermoeden, zien we bij deze trend traditionele vormen die opnieuw zijn ontworpen: strakker gemaakt of uitvergroot. Dit resulteert in een nieuw design.
- Transparant Remedy: ook deze trend vloeit voort uit de tijdgeest CALIBRATE. De materialen van deze trend zijn geïnspireerd op de transparantie van water en gel. Denk aan gekleurd glas, spiegelend materiaal of transparant textiel.

Bron: Werk in de winkel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven