Oscar Pauwelyn van boxspring- en matrassenproducent Nill Spring:

"Sinds 2 jaar zitten we in een stroomversnelling"

Oscar Pauwelyn, schoonzoon van medeoprichter Frank Cornille en hiermee de vijfde generatie die actief is binnen boxspring- en matrassenproducent Nill Spring, ziet dat het bedrijf een sterke groei doormaakt. "Sinds twee jaar zitten we in een stroomversnelling. We moeten er alles aan doen om aan de vraag te kunnen voldoen."

In 2006 ontwikkelde zijn schoonvader Frank Cornille samen met ingenieur Guy Dupont het merk Nill Spring. Beide vennoten brachten daarmee hun passie en vakmanschap voor slaapcomfort samen. De jarenlange technische ervaring van Guy Dupont en de vier generaties lange knowhow binnen familie Cornille resulteerde in een collectie van boxsprings en matrassen.


Oscar Pauwelyn en collectie Infini.

Onderscheidend
Ondertussen zet Oscar zich al 14 jaar in voor het Vlaamse Nill Spring. Er zijn verschillende zaken die het bedrijf uit Komen-Waasten volgens Oscar bijzonder maken. "Toen de boxspringmarkt opkwam waren matrassen vaak hoofdzaak en boxsprings over het algemeen bijzaak. Bij ons is dit juist andersom." Deze aanpak, waarbij gericht wordt op het midden- tot hoogsegment, blijkt niet alleen aan te slaan bij de slaapspeciaalzaken, maar ook bij verschillende designwinkels.

Ook het proces dat doorlopen wordt, voordat er nieuwe collecties uit gebracht worden, zijn anders dan bij conculega's. "Waar de meeste boxspringproducenten ideeën opdoen door naar concurrenten te kijken, halen wij de inspiratie vanuit een hele andere hoek", vertelt Oscar. "Wij kijken juist naar andere meubelstukken, zoals bijvoorbeeld tafels en stoelen. Deze ideeën proberen we te vertalen in de boxsprings. Door klakkeloos dingen te kopiëren van anderen creëer je geen eigenheid."


Collectie Amélie.

Collectie laten rijpen
Zoals veel andere bedrijven lanceert Nill Spring normaal gesproken elk jaar een geheel nieuwe collectie. Voor het eerst sinds lange tijd is deze traditie doorbroken. De afgelopen tijd lag de focus voornamelijk op grote interne investeringen, het geen de productie ten goede kwam. "Soms is het goed om geen nieuwe collectie uit te brengen, zodat de bestaande collecties kunnen rijpen. We merken wel vaker dat een eerder uitgebrachte lijn steeds populairder wordt. Zo blijven bijvoorbeeld de orders nog steeds oplopen van een product dat we zeven jaar geleden op de markt hebben gezet", vertelt Oscar.


Collectie Aria.

Toekomst
De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de producent van boxsprings en matrassen. Toch is het volgens Oscar lastig in te schatten wat de toekomst hen te wachten staat. "Je kunt niet ver vooruit kijken, dat hebben we de afgelopen tijd wel geleerd. Toch is ons doel om erkend te worden als kwalitatief sterk bedrijf en vertegenwoordigd te worden in de slaapcomfort- en designwinkels in de Benelux. In België durf ik te zeggen dat dit al het geval is. We zijn ook bezig met het opbouwen van een kwalitatief netwerk van juiste partners in Nederland.


Collectie Homebox.

Dit maakt duidelijk dat groei hoog in het vaandel staat. Toch is de groei van het bedrijf volgens Oscar niet alles. "We willen grootse producten, maar niet een te groot bedrijf worden. Dit is ook haast niet mogelijk, gezien alles dat wij leveren maatwerk is. Hierdoor is standaardisering vrijwel onmogelijk. Tevens is dit onze kracht, want hierdoor kunnen wij iets leveren dat andere bedrijven niet kunnen."

Van zondag 7 t/m woensdag 10 november 2021 is Nill Spring te bezoeken op Meubelbeurs Brussel. In hal 6 - stand 311 - zullen sinds lange tijd weer nieuwigheden gepresenteerd worden.Meer informatie:
Nill Spring
Textielstraat 12
7780 Comines
Tel. +32 56 33 12 46
Fax +32 56 84 49 24
info@nillspring.be
www.nillspring.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven