Proposte maait gras voor voeten van Decosit Brussel weg

Kris Vermoesen (Fedustria): "Overgangseditie om volgend jaar in volle kracht te staan"

Afgelopen dinsdag 5 en woensdag 6 oktober werd Decosit gehouden. De vakbeurs voor de wereld van meubel- en decoratiestoffen, werd georganiseerd door en voor alle professionals. Het event werd door de deelnemers uit de sector aangegrepen om de najaarscollecties te tentoonstellen. Van topdrukte was echter geen spraken. Door een samenloop van omstandigheden had de organisatie van Decosit dit al voorzien.

Na de annulering van de vakbeurs MoOD door Easyfairs in 2019 heeft Fedustria, de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie, het initiatief genomen om een ​​nieuwe vakbeurs voor meubelstoffen en interieurtextiel te lanceren onder de naam oude en vertrouwde naam Decosit. Dit initiatief werd genomen op vraag van de textielbedrijven, leden van Fedustria.


De redactie van Wonen360 was aanwezig om een fotoreportage te maken van het evenement. Bekijk hier de gehele fotoreportage.

Zoals bekend werden alle beurzen door de coronacrisis opgeschoven. Hierdoor vielen Proposte en Decosit in de zelfde periode. Kris Vermoessen, van Fedustria, licht dit nader toe: "Om dit te voorkomen werd Decosit al in juni gepland. Dit leek tot op het laatste moment door te kunnen gaan. Enkele dagen voor de grote dag sloeg onverwachts het noodloot toe: de beurs mocht toch niet doorgaan", vertelt Kris.

Vanaf dat moment stond de organisatie voor de grote vraag: of we slaan deze editie over of we hebben deze editie een wat rustigere beurs. "Doordat we al een tijd geen beurs hadden kunnen organiseren en niet nog langer afwezig wilden zijn, hebben we ervoor gekozen om toch het evenement door te laten gaan."
Kris is er heilig van overtuigd dat de juni-editie vele malen beter had uitgepakt. "Als we vier maanden geleden Decosit hadden mogen houden, waren we gegarandeerd uitverkocht geweest."Overgangseditie
Desondanks de tegenslagen en uitdagingen blijft de organisatie positief gestemd en kijkt ze uit naar volgend jaar. "Dit was een overgangseditie om volgend jaar in onze volle kracht te staan. In 2022 zal Decosit ook in de oude en vertrouwde maand september gehouden worden. Tevens gaan we ervanuit dat Proposte weer in april zal plaatsvinden." Ook het feit dat het aantal exposanten (19) vergeleken met de voorgaande editie constant is gebleven, geeft Kris hoop.

Evengoed ervaart hij de steun van de standhouders. Dit is noodzakelijk aangezien zij samen de raad van bestuur vormen en de koers bepalen. "We onderscheiden ons door de eenvoud en toegankelijkheid. Daarnaast zijn de kosten tot deelname beperkt. In de toekomst zullen we ons steeds meer profileren als netwerkbeurs."

Bekijk hier de fotoreportage van Decosit 2021.

Meer informatie:
Decosit
Brussels Expo - Hall 10
Place de Belgique
1020 Brussels
www.decosit.brussels


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven