Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Preview collectie 2022

Design gaat naar het tennisveld met nieuwste collectie voor Ethimo

Met de Ace collectie, ontworpen door Patrick Norguet, gaat Ethimo een nieuw avontuur aan. Het presenteert een collectie originele meubels voor buitensporten, genoemd naar de winnende opslag in tennis.

"Met dit ambitieuze project wilden we een nieuwe interpretatie bieden van zowel het design als het vaak ondergewaardeerde comfort dat gewoonlijk kenmerkend is voor atletiekstations en -zetels, door een high-end collectie van uiterst functionele oplossingen te creëren die ontworpen zijn om atleten te 'begeleiden' tijdens wedstrijden en hun uiterste welzijn te garanderen," verklaart Patrick Norguet. "Ace werd geïnspireerd door de zeer reële behoefte om een nieuw en verbeterd gevoel van comfort te creëren voor spelers tijdens internationale evenementen. Zo zijn we samen met Ethimo tot een 'systeem' gekomen met een strak en elegant design dat aan de meest uiteenlopende eisen voldoet."

Een passie voor sport, samen met een talent voor het ontwerpen van hedendaags buitenmeubilair en ervaring in het interpreteren van de meest uiteenlopende buitencontexten door middel van innovatieve en high-end oplossingen, evenals de langdurige samenwerking met Patrick Norguet, leidde tot een bijzondere convergentie van stijlen, materialen, vormen en artisticiteit die resulteerde in een origineel project gewijd aan atletische omgevingen.

Ace is ontworpen om tennisbanen, zwembaden, sportclubs en exclusieve resorts aantrekkelijk in te richten, zich perfect aanpassend aan de context waarin het wordt geplaatst. De verschillende configuraties die kunnen worden gecreëerd, benadrukken de buitengewone flexibiliteit en veelzijdigheid van het project, dat niet alleen bedoeld is voor professionele circuits en grote sportevenementen, maar ook voor normale atletische activiteiten.

Het middelpunt van de collectie is een uiterst veelzijdige bank die kan worden geconfigureerd volgens verschillende eisen en kan worden uitgerust met extra accessoires, zoals het oppervlak van zwarte kurk (een natuurlijk en 100% ecologisch materiaal), het schoenenrek, de tassenhouder en de container met aluminium flessenrek. Voor de tenniswereld is de iconische stoel voor de scheidsrechtersstoel aan de bank toegevoegd.

De uitnodigende vorm van de bank is het resultaat van een geraffineerd en zeer vakkundig vakmanschap dat het teakhout zijn bijzondere ronding geeft. Deze "fabricage", die de perfecte synthese tussen ambachtelijk kunstenaarschap en industrie vertegenwoordigt, geeft onverwachte volumes aan de zitmeubelen en maakt het mogelijk een esthetisch aangename continuïteit te creëren. De modulaire banken maken verschillende configuraties op maat mogelijk. Met name de modulaire onderstellen waarop accessoires en zitmeubelen kunnen worden geplaatst, zijn verkrijgbaar in vier verschillende lengtes: 150 cm, 210 cm, 240 cm en 300 cm.

De basismaterialen voor de verschillende structuren zijn natuurlijk teakhout (FSC-gecertificeerd) en aluminium, dat in vier kleurvarianten verkrijgbaar is: Zwart Rood, Mosgroen, Koffiebruin, en Warm Wit. Het gebruik van milieuvriendelijke materialen die bestand zijn tegen buitengebruik maken van Ace een atletische collectie die is ontworpen om zich aan te passen aan en respect te hebben voor de omgeving waarin ze wordt geplaatst.

Ace is design, comfort, functionaliteit en karakter, in elke sportieve omgeving.

Meer informatie:
Cavalleri Comunicazione Sas
via G. Ventura, 5
20134 Milano
+39 02 264 165 07
info@cavalleri.com
www.cavalleri.com

Publicatiedatum: