Tweelingbroers Anton en Dennis over samen runnen van bedrijf:

"Doordat je veel samenwerkt heb je niet in het weekend behoefte om elkaar te zien"

Tijdens de nationale broer- en zussendag, donderdag 30 september, werden de broers Anton en Dennis van duurzame start-up Planq geïnterviewd voor 'Voor de dag van morgen', een initiatief van de ASN Bank. De vraag die centraal stond was: "Hoe is het om als broers samen te werken in een bedrijf?"


De tweelingbroers Anton en Dennis.


Voor Dennis van Planq ging het er niet om dat hij per se samen met zijn broer een bedrijf wilde beginnen. Ze wilden allebei graag iets doen met duurzaamheid en deelden eigenlijk hun hele leven al alles als tweelingbroers. Dennis: “Er waren geen twijfels om samen te gaan ondernemen."
Wel geeft Dennis aan dat je goed de scheiding tussen werk en privé moet bewaren. “Doordat je veel samenwerkt heb je niet elke keer in het weekend behoefte om elkaar te zien. Maar vaak gebeurt het alsnog en is het hartstikke gezellig. En van je familie accepteer je soms wat méér dan van een collega."

Planq werd opgericht in 2015 door de tweelingbroers Anton en Dennis om iets te doen aan de gigantische bergen textielafval die jaarlijks worden weggegooid of verbrand. Als oplossing ontwikkelden ze een innovatief fineermateriaal om van textielafval highend meubels en inrichten te maken. Zo maakt Planq bijvoorbeeld van oude stewardessenuniformen of spijkerbroeken stoelen of barkrukken. Ook ontwerpen ze complete interieurs, zo werkten ze onder andere aan de inrichting van het nieuwe chocoladecafé van Tony’s Chocolonely in Amsterdam.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven