Directeur voorziet voor 2022 problemen met intelligentie in apparatuur

Peter van Workum van CLS LED BV: "Juist nu moet je investeren in smartverlichting"

Inmiddels heeft CLS LED BV al meer dan 120.000 m2 showroomoppervlakte in Nederland voorzien van hoogwaardige LED-verlichting. Ondernemers in de interieurbranche met een showroom die nog niet zijn overgestapt op deze goedkopere, veel betere lichtbron, doen er goed aan om nog een stap verder te gaan door direct te investeren in smartverlichting. Juist nu, nu de omzetten voor veel bedrijven positief zijn. "Dan ben je al ondernemer gelijk klaar voor de komende vijftien jaar, want houdt er rekening mee dat de overheid over een aantal jaren slimme verlichting verplicht gaat stellen", adviseert Peter van Workum van CLS LED BV. Hij is directeur van genoemde hightech onderneming, waar licht als wetenschap wordt benaderd. 

R&D'er Niek Bienenmann (l.) geeft tekst en uitleg aan directeur Peter van Workum, die zijn werknemers veel verantwoordelijkheid geeft. 

CLS LED doet alles in eigen beheer, er wordt bijna niets uitbesteed. Ook de software schrijft het bedrijf zelf. Er wordt veel energie in de selectie van lichtbronnen gestoken. Voor de meubelbranche gaat het erom dat CLS verlichting biedt die bij het juiste marktsegment past. De ontwerpers werken dan ook nauw samen met architecten, afnemers en eindgebruikers. "Zij bepalen wat we hier doen. Met hun wensen zijn onze vier R&D'ers dagelijks bezig. Daardoor leveren we producten die staan voor een kleurweergave op topniveau waarmee niet alleen een warme sfeer in woon- en andere winkels wordt gecreëerd, maar waar de consument meubels en andere interieurproducten op kleurechte wijze ziet, zodat er in een latere fase geen vervelende situaties na aankoop door de consument ontstaan."

Het bedrijf uit Wijchen werpt haar licht op drie verschillende markten, te weten: museale verlichting ("De kennis die we daarmee opdoen gebruiken we in de interieurbranche"), buitenverlichting (met name de 'aanlichting' van gebouwen) en high-end retail ("Voor ondernemers die het beste van het beste willen zonder dat we extreem duur zijn").

Lichtelijk zorgen
Peter van Workum is sinds 1988 in de verlichtingsbranche werkzaam. Voor het komende jaar maakt hij zich lichtelijk zorgen over de elektronica. "Producten waarin intelligentie is verwerkt, die worden een probleempje. Er wordt niet alleen een tekort verwacht, de prijzen van dat slimme spul verviervoudigt. Als je als fabrikant niet over dat product beschikt, kun je ook geen armaturen leveren. Ik ga me er geen zorgen over maken, sta er relaxed in; je hebt als ondernemer nou eenmaal met bepaalde golfbewegingen te maken."

Overheid
Binnen de interieurbranche vertegenwoordigt projectmanager Erik Elings het bedrijf CLS LED. "LED-verlichting heeft een zeer positieve invloed op de aantrekkelijkheid van het te showen product. Dat komt mede doordat de kleurweergave veel consistenter is; het beeld dat je ziet klopt. Dus de lichtgrijze bank die een klant heeft gekocht ziet er thuis niet anders uit."

Volgens Peter van Workum wachten veel showrooms over een jaar of vijf een volgende stap in verlichting. "Intelligente verlichting zal meer en meer toegepast gaan worden. De meeste meubelondernemers hebben daar nog geen zin in gehad, maar je bespaart met deze toepassing wel zo'n 30% op de energierekening. Op momenten dat er niemand is de showroom is, dooft het licht automatisch naar zo'n 10%. Kom je binnen, dan gaat het licht langzaam doch subtiel aan. Als je nu nog conventionele verlichting hebt en je stapt over naar smartlight, dan bespaar je zeker zo'n 90% op de rekening.

De kans is groot dat de overheid het over een aantal jaren verplicht gaat stellen. Mijn advies is: moet je de verlichtingsslag nog slaan, neem dan deze stap. Nu is het in veel meubelzaken nog druk. Er staan op sommige plaatsen in de ochtend zelfs wachtrijen voor de deur, heb ik zelf gezien. Maar dat gaat op termijn weer afnemen. En dan lopen er maar drie mensen op een vloeroppervlakte van 12.000 vierkante meter. Dan is het goed om slimme verlichting te hebben. Je betaalt wellicht 25 euro meer per armatuur, maar je plukt er op zowel de korte als lange termijn de vruchten van", zegt hij tot besluit.

Belangstellenden kunnen voor een vrijblijvende demonstratie en/of advies contact opnemen met de meubelbranchespecialist van CLS LED: Erik Elings, telefoon 06 208 191 56 of email: info@cls-led.com.

Eerder verscheen het artikel:
CLS LED in Wijchen ontwerpt Sleep-Sense:
"Een uniek lichtconcept voor beddenshowrooms"

Meer informatie:
CLS LED BV
Bijsterhuizen 2523
6604 LM Wijchen
T: +31 (0) 26 326 36 76
info@cls-led.com   
www.cls-led.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven