Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

'Bij circulair bouwen hoort ook circulair inrichten'

Leerlingen passen reststromen uit de woonsector toe in interieur van hun ontwerpen

Vandaag is het zover, de workshop circulair inrichten wordt gehouden voor honderd leerlingen van verschillende opleidingen. Monique Dickhaut, circulair product ontwerper: "Samen werken we aan oplossingen voor geluidadaptief en circulair bouwen in de gemeente Haarlemmermeer. Dit is wat de Makathon concreet inhoud."

Deze week werken tientallen leerlingen van 13 tot 23 jaar aan een vraagstuk, met betrekking tot circulariteit bouwen en inrichten. No Waste Decoration gaat vandaag, donderdag 30 september, een workshop verzorgen voor de leerlingen.


Circulair product ontwerper, Monique Dickhaut.

Monique vervolgt: "Van vijf groepen reststromen uit de woonsector is het aan de leerlingen om dit creatief en akoestiek verbeterend toe te gaan passen in het interieur van hun ontwerpen. Wij zullen de uitleg geven over de restmaterialen en de toepassing hiervan."

No Waste Decoration werkt met de reststromen woontextiel, behang, tapijt, hout en verf. Daarvan worden nieuwe woonaccessoires gemaakt of creatief toegepast in het interieur en projectinrichting.

De Makathon is georganiseerd door en in samenwerking met vele partijen zoals: Gemeente Haarlemmermeer, C-Bèta, Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol, Smart Makers Education, Smart Makers Academy, Kaj Munk College, Nova College, Hogeschool Inholland / Inholland University of Applied Sciences, Miscanthus Group No Waste Decoration en vele andere.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven