Hobie van Veghel: “Je kunt vandaag niet hetzelfde doen als gister"

Flinke innovatieve stappen bij Meubitrend met nieuwe productontwikkelingscyclus

Meubitrend zet op het gebied van ontwikkeling flinke stappen. In de afgelopen periode heeft het bedrijf een aantal nieuwe modellen op de markt gezet en deze bleken een schot in de roos. Hierdoor moeten ze snel schakelen, maar het Osse productiebedrijf doet er alles aan om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken. Ondanks het succes van deze modellen en dus de drukte in hun fabriek blijven zij met hun levertijden nog altijd onder het landelijk gemiddelde. Een prestatie waar Hobie van Veghel maar al te trots op is. "We zien dat de levertijden van onze concurrenten oplopen. Dat wij hier ver onder kunnen blijven heeft natuurlijk te maken met onze fabriek, waar alles zelf gemaakt wordt door onze vaklui", vertelt hij.

Digitale toekomst
De meubelbranche beweegt en Meubitrend beweegt mee, maar denkt ook aan de toekomst. Zo hebben zij flink geïnvesteerd in een nieuwe ontwikkelingscyclus. "Door deze nieuwe ontwikkelingen zijn we in staat om nog sneller nieuwe modellen te ontwikkelen. We zoeken daarom ook steeds meer samenwerkingen met ontwerpers. Het ontwikkelproces duurt normaal vrij lang, maar door andersom te werk te gaan lukt dit inmiddels in no time."

Het innovatieve programma waar vaklui van Meubitrend een 15 daagse cursus voor volgen, is een flinke investering. Maar het is het allemaal dubbel en dwars waard volgens Hobie van Veghel. "Als je ziet wat we nu al kunnen, na 4 dagen cursus, dan weet ik zeker dat ons dit heel veel positiefs gaat brengen."

Waarschijnlijk zullen zij een van de weinige bedrijven zijn die dit programma zal gaan gebruiken. Om het rendabel te houden moet je toch een grote omvang hebben als bedrijf zijnde. Voor Meubitrend is dit geen probleem, aangezien zij ook de projectenmarkt faciliteren, aldus Hobie.

Dankbaarheid
Dat de gemiddelde levertijd beperkt blijft tot zo’n zes tot zeven weken, stemt Hobie tot dankbaarheid. "We hebben hier een geweldige ploeg mensen, die snapt hoe het werkt. We gaan er met z’n allen elke dag stevig tegenaan. Mochten we ons doel een keer niet halen, dan beginnen ze 'gewoon' een uurtje vroeger. Daar zijn we heel erg dankbaar voor, want het had ook anders gekund", beseft hij. Zeker nu de personeelsschaarste begint op te spelen in de markt. Een gezond bedrijf als Meubitrend is dan ook altijd opzoek naar goede meubelmakers, vertelt Hobie. "Helaas zien we dat concurrenten uit de regio proberen om deze bij ons weg te halen. Maar dat is een spel dat je niet moet willen spelen met elkaar."

Ontwerp op eerste plaats
De nieuwe ontwikkelingscyclus van Meubitrend zorgt ervoor dat het ontwerp op de eerste plek komt. Hoe het aan de binnenkant wordt vormgegeven komt dus later. "Hierdoor worden onze ontwerpers niet beperkt in hun creativiteit en ligt de nadruk nóg meer op design. Dat werkt fijn, want op deze manier kun je heel makkelijk eerste opzetjes maken en dus ligt je ontwikkelingssnelheid van modellen steeds hoger. Deze werkwijze scheelt niet alleen veel tijd, maar brengt ook veel enthousiasme met zich mee. De nieuwe generatie, die is opgegroeid met de computer, vindt het geweldig om digitaal bezig te zijn. Daarnaast is het altijd goed om te blijven innoveren. Je kunt vandaag al niet meer hetzelfde doen als gister. Een win-win situatie, waar alle partijen blij van worden", besluit Hobie.

Meer informatie:
Meubitrend
Grevelingenmeer 9
5347 JP Oss
Tel.: 0412 – 69 69 69
info@meubitrend.com 
www.meubitrend.com

www.zizeau.nl 
www.noowa.nl 
www.jame.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven