Groothandel in homedecoraties beleeft 'beste beurs sinds vijf jaar'

Verkoopleider Stijn van Helden van Clayre & Eef: "Retailers zijn aan het hamsteren"

Clayre & Eef, groothandel in homedecoraties, heeft een aantal goede maanden achter de rug. Bij het Limburgse bedrijf stonden ze te springen om weer deel te kunnen nemen aan internationale beurzen.
Stijn van Helden (zie foto), die verantwoordelijk is voor de verkoop, vertelt enthousiast over de deelnames aan de afgelopen beurzen. "Van te voren weet je niet wat je kan verwachten, maar Homi Milano en Maison et Objet bevielen ontzettend goed. In Italië hebben we zelfs de beste beurs sinds vijf jaar gedraaid."

Hij vervolgt: "Voordat corona om zich heen greep, dacht ik wel eens dat beurzen op een gegeven moment zouden verdwijnen. Het kost een hoop geld en heb je nou echt een evenement nodig om je producten tentoon te stellen? De pandemie heeft het tegendeel overduidelijk bewezen. Op de beurzen waren bezoekers én exposanten dolblij dat ze weer mochten. Zo ook wij!"Retailers hamsteren
Dit was volgens Stijn ook terug te zien aan de verkopen, al heeft dit ook een andere reden. "De gemiddelde orderwaarde is flink gestegen.
In plaats van een aantal kleinere orders per jaar, plaatsen klanten nu in een keer een grote bestelling. Het is een soort van hamsteren door retailers, dat uiteraard te maken heeft met de lange levertijden en hoge transportkosten."Mede doordat de afgelopen editie zo succesvol was, gaat Clayre & Eef in januari 2022 extra groot uitpakken op Maison et Objet. "Tijdens de voorjaarseditie wordt de stand uitgebreid tot 200m2, zodat we nog meer producten aan de dag kunnen leggen." Daarnaast staan de beurzen in Milaan, Birmingham, München en Hamburg in het volgende jaar op de planning.Uitbreiding
Momenteel werken er ruim 100 man bij Clayre & Eef en bevat het assortiment meer dan 13.000 verschillende artikelen, die enkel uit voorraad geleverd worden. Vandaar dat de organisatie uit haar jasje van ruim 15.000m2 is gegroeid. Om nog meer op te kunnen slaan wordt er een nieuw gedeelte aangebouwd van 1300m2. Inmiddels zijn de eerste palen van de hal de grond in geslagen.

Meer informatie:
Clayre & Eef
De Giesel 46
6081 PH Haelen
www.clayre-eef.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven