'Jaren 70 komen terug naar de woonkamer'

In de wekelijkse column Vraag 't vt wonen bij het Algemeen Dagblad worden er vragen gesteld aan een expert van het magazine. Deze week Tanja Saarberg over onder andere de woonmaand. De woonmaand oktober is de aftrap van een nieuw seizoen voor ontwerpers, stylisten, woonmagazines en tv-programma's.  Wat zijn de grote trends?

"Nieuwe basic kleuren", zegt Tanja. "Het was een hele tijd zwart, wit, grijs, hout en beton. Het schuift op naar naturel en greige - een kruising tussen grijs en beige. Het interieur wordt allemaal wat warmer, iets vrouwelijker ook, als je dat zo kunt zeggen. De materialen en kleuren zijn zachter, ronde vormen in de meubels, zachte stoffen. Ook het hout dat wordt gebruikt is wat warmer. Notenhout in plaats van eikenhout. We lijken wat warmte nodig te hebben na alles wat er is gebeurd in de wereld. Als je binnenkort naar een woonwinkel gaat, zul je dat tegenkomen."

Ook komen de jaren 70 terug naar de woonkamer. "Dat zie je aan bepaalde designklassiekers. Meubels van nu zijn er echt op geïnspireerd. Denk aan de Togo-bank van Ligne Roset. Zelfs de zitkuilen komen weer terug. En daar mogen best wat planten omheen staan, de trend met veel planten in huis is nog niet afgelopen. Alles krijgt wel een eigen twist."

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven