Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Philip Dubois en Luc Teblick, oprichters van Heatsail:

"Waarom is een heater altijd zo lelijk?"

Zeven jaar geleden zaten Luc Teblick en Philip Dubois 's avonds op een terras in Antwerpen. Na een aantal drankjes begon de zon onder te gaan en werd het fris in de Scheldestad. Vandaar vroeg het duo of er eventueel een verwarmer aangezet kon worden. Jammer genoeg was het gas op en ontsteker defect. Luc en Philip bleven na deze avond met een vraag zitten: waarom is een heater altijd zo lelijk?

Uit deze vraag is in 2012 Heatsail geboren. Met haar Belgisch design wil de onderneming het verlichtings-, verwarmings- en coolingssegment herdefiniëren. De heaters verwarmen doormiddel van VER-infrarood stralingsverwarming. Hierdoor wordt de huid verwarmt, in plaats van de lucht. Om de stralen gemakkelijk toegang te geven tot de huid, zijn de producten van Heatsail zo ontworpen dat ze boven een tafel of loungeset geïnstalleerd kunnen worden.


Oprichters Philip Dubois en Luc Teblick van Heatsail.

DOME
De DOME was het eerste ontwerp dat het Vlaamse bedrijf op de markt heeft gebracht. De tijdloze designlamp met verwarming is geschikt voor een terras of pergola. Verlichting en verwarming zijn afzonderlijk regelbaar. De DOME, die CE, IEC, UL en CAN/CSA gekeurd is, wordt geleverd inclusief afstandsbediening voor verlichting. Tevens is het ontwerp gemaakt van roestvrij staal en aluminium, zodat hij het hele jaar buiten blijven. Standaardkleuren zijn Midnight en Snow, maar alle RAL-kleuren zijn optioneel. 



DISC
Al snel kwam Heatsail ook bij de wereldberoemde Piet Boon op de radar. De Noord-Hollander werd gecharmeerd door de verwarmers, maar wilde zijn creativiteit verwerken in het bestaande model. Vandaar besloten Heatsail en Studio Piet Boon de handen in een te slaan. Na een proces dat bijna vijf jaar heeft geduurd, werd uiteindelijk de langverwachte DISK geboren. Het model wordt gekenmerkt door 

De DISC is ontworpen met het onderscheidende Piet Boon-handschrift en heeft de unieke technische kern van de bestaande DOME. Het vakmanschap en de technologische kennis van Heatsail wordt in dit product moeiteloos gecombineerd met het design van Piet Boon.



LEAF
Stil zitten kon het bedrijf uiteraard niet. Zo bleven ze bij Heatsail nadenken over de vraag: hoe kunnen we de 'buitenkamer' nog comfortabeler maken? Zij kwamen tot de conclusie dat schaduw het essentiële element is voor de tuin. Zo is gebrek aan beschutting tegen hitte en regen de voornaamste reden waarom mensen ervoor kiezen om hun buitenruimte te vermijden.

Het bieden van de nodige schaduw is wat onze LEAF het beste doet – het biedt bescherming tegen de elementen, het verwarmt, koelt en verlicht. Het LEAF-vormige ontwerp van deze toekomstbestendige oplossing, dat automatisch opent en sluit, gaat harmonieus op in zijn omgeving.



BEEM

Tijdens het ontwikkelen van de LEAF kwamen de designers van Heatsail op een nieuw idee, namelijk de BEEM. Zelfs als je niet buiten bent, dient de BEEM als een blikvanger op een terras. Het zorgt voor tijdloze buitenverlichting met verwarming en verkoeling. Net zoals de LEAF heeft de BEEM een ingebouwde nevelfunctie. Het model is verkrijgbaar in vier lengtes: 2,3 m, 2,9 m, 3,9 m en 5,2 m.



GLOW
Het nieuwste producten van Heatsail is de GLOW, dat dit jaar gelanceerd zal worden. Tijdens het event Moments of Outdoors 2021, dat georganiseerd werd door Jardinico, Heatsail en OFYR - The Bastard, lichte het bedrijf een tipje van de sluier. Van 21 t/m 23 september konden mensen de eye-catchers bewonderen, die zowel voor licht als warmte zorgen. De GLOW is te verkrijgen per drie of vijf stuks.



Meer informatie:
Heatsail
Prins Boudewijnlaan 7, A08
2550 Kontich (Antwerpen)
België
+32 (0)3 502 99 88
sales@heatsail.com
www.heatsail.com

Heatsail Nederland
Rene Thuijs (Agent Nederland)
+31 6 54962121
rene@thuijs.org