Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Porter’s Paints verwerkt aloude recepten en kleuren in handgemaakte verfsoorten

Het begon allemaal in 1982, toen de huisschilder Peter Lewis uit Sidney oude verfrecepten had ontdekt in het dagboek van zijn grootvader Fred Porter. In een kleine garage begon Peter met het maken van deze traditionele kalkverf.

Fred Porter werkte in de bouw en tijdens zijn reizen in Europa verzamelde hij details over verschillende bouwtechnieken en verfafwerkingen, welke hij opschreef in dagboeken. Kort na zijn dood ontdekte Peter deze dagboeken met recepten voor traditionele verfsoorten. Hij besloot deze uit te proberen en gaande weg heeft hij deze verbeterd.

Het verrassende van Porter’s Paints is het grote scala van speciality Finishes, verf met een andere look, door het gebruik van edelmetalen verwekt in de producten. Of door het toepassen van oude technieken waardoor je prachtige effecten kan creëren. Maar ook de muurverven in verschillende soorten zijn uitmuntend van kwaliteit,  de oneindig aantal kleurmogelijkheden en verschillende texturen maken Porter’s echt onderscheidend.

Alle producten zijn zeer milieuvriendelijk geproduceerd met natuurlijke materialen als ingrediënten. Prettig voor de schilder en eindgebruiker. Alle verfsoorten zijn dan ook op waterbasis met een snelle droogtijd en zonder nare geuren.


Het team van Porters Paints tijdens de InCoDa.

Vandaag de dag heeft Porter’s Paints winkels, verspreid over de hele wereld, waaronder nu ook in Nederland. In Haarlem heeft Porter’s ook een showroom met een ruimte waar de speciale technieken voorgedaan of uitgeprobeerd kunnen worden.

"Gabor Kovacs, verf- en glasspecialist, ontdekte de prachtige verf van Porter’s en was zo onder de indruk dat hij besloot contact op te nemen met Australië om de verf naar Nederland te halen. In 2019 reisde hij naar Australië om kennis op te doen over Porter’s Paints en om de verschillende verftechnieken te leren toepassen. Zo zijn wij sinds 2019 officiële distributeur van Porter’s Paints in een groot deel van Europa."

Porter’s Paints retailer worden? Neem contact op met Porter’s Paints Nederland B.V.

Meer informatie:
Porters Paints
info@porterspaints.nl 
www.porterspaints.nl