Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leverancier van flexibel polyurethaanschuim neemt matrassenfabrikant over

The Vita Group, een van Europa's belangrijkste leveranciers van flexibel polyurethaanschuim, heeft matrassenfabrikant Usleep Limited overgenomen. Usleep produceert een portfolio van schuim-, veren- en hybridematrassen voor een aantal grote Britse matrasverkopers Bed in the Box merken.

De twee vestigingen van Usleep maken gebruik van ultramoderne geautomatiseerde machines, waardoor de matrasproductieprocessen op een efficiënte manier verlopen. De overname van Usleep is de derde acquisitie die Vita in 2021 voltooit. In het eerste kwartaal nam het bedrijf het Italiaanse IMPE Srl over en in het tweede kwartaal Technical Foam Services (TFS) uit het VK.


Tina Tombs, Usleep Managing Director Mattress Division, en Gilbert Davies, The Vita Group Managing Director Comfort Division.

"De overname van Usleep verbetert en versnelt de strategie van Vita om haar beddengoedactiviteiten in heel Europa te laten groeien aanzienlijk."

Vita heeft bestaande matrassenproductiefaciliteiten in Frankrijk, Duitsland, Roemenië, Nederland, het VK en Hongarije. Tevens heeft Vita strategische langetermijnrelaties met een reeks partners in de slaapcomfortsector, voortbouwend op een breed scala aan R&D-capaciteiten via haar innovatiecentra in het VK (Slaapcomfort) en Litouwen (chemie/formulering).


V.l.n.r.: Dan O’Riordan (The Vita Group, Strategy Director and Comfort CFO), Matthew Szeremeta (Usleep, Finance Director), Tina Tombs (Usleep, Managing Director Mattress Division), Keith Maris (Usleep, Operations Director), Gilbert Davies (The Vita Group, Managing Director Comfort Division).

Namens The Vita Group zei Group CEO Ian Robb: "We zijn erg verheugd dat Usleep zich bij de Vita-familie voegt. Usleep sluit aan bij onze waarden van veiligheid, verantwoordelijkheid, vindingrijkheid, integriteit en innovatie. Samen kijken we ernaar uit om onze klanten en leveranciers te ondersteunen. Deze overname maakt samenwerking mogelijk op het gebied van innovatie in de end-to-end-service, van unieke schuimtechnologieën tot innovatief matrasontwerp."

Vita's Managing Director, Comfort Division Gilbert Davids, voegde toe: "De schaal, innovatie en operationele capaciteiten van The Vita Group passen goed bij Usleep en samen zullen we een aantrekkelijk pakket van gedifferentieerd schuim aanbieden, tot aan de uiteindelijke white label-productie en fulfilment aan consumenten." 

Meer informatie:
The Vita Group
www.thevitagroup.com

Publicatiedatum: