'Nederlandse marktplaats voor tweedehands design investeert miljoenen'

Om de nummer een van Europa te worden in Europa investeert marktplaats Whoppah miljoenen. Dat meldt het Het Financieele Dagblad (FD). Afgelopen jaar groeide het platform voor tweedehands design al met 200%.


Team Whoppah, v.l.n.r.: Thomas Bunnik, Renate Gerschtanowitz, Evelien Bunnink-Remelts en Winston Gerschtanowitz. Foto Whoppah

Whoppah is niet de enige met als doel om nummer een te worden, Catawiki heeft hetzelfde in het vizier. Dit schrikt eigenaar Thomas Bunnik niet af. Het doel om Europese winnaar te worden komt volgens hem al in de buurt als de omzet van Whoppah richting €100 miljoen gaat. "Wij verwachten dat in 2030 voor €1 miljard aan items van eigenaar verwisselt via Whoppah." 

Het overgrote deel van de verkopers op Whoppah zijn particulieren. Die betalen 7% commissie over een gemiddelde verkoopprijs van €650 en meer als ze producten laten ophalen en fotograferen. "We zorgen ervoor dat alleen hoogwaardige gebruikte producten op het platform staan", vertelt Evelien Bunnink-Remelts in het interview met FD. Toch is het nog maar twee keer eerder gebeurd dat er een Ikea-kast werd aangeboden.

Whoppah is in 2019 gelanceerd door Thomas Bunnik en Evelien Bunnik-Remmelts met het doel om mensen te stimuleren en te faciliteren in het eenvoudig online handelen in tweedehands design en kunst. In 2020 zijn ondernemers en TV celebrities Winston en Renate Gerschtanowitz het team komen versterken als Co-Founders en investeerders. Winston en Renate zijn op vele vlakken actief betrokken. Met de media achtergrond en de kennis op het gebied van concept en digitale productontwikkeling is er met Winston een schat aan ervaring toegevoegd aan de organisatie. Los van dat ze beiden dol zijn op design interieur en kunst is met de komst van Renate het stijlprofiel van Whoppah naar het volgende niveau getild. Renate is actief betrokken bij de ontwikkeling van content marketing, het curatiebeleid en marketing communicatie. Samen heeft het Whoppah team één missie: Het verhandelen van tweedehands design in heel Europa zo leuk en zo gemakkelijk mogelijk maken.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven