Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sébastien Caporusso is Designer van het Jaar

Sébastien Caporusso is uitgeroepen tot Designer van het Jaar 2021. Deze titel wordt voor de 16e keer op rij uitgereikt door de Vlaamse magazines Knack Weekend/Le Vif Weekend en de Biënnale Interieur.



De 35-jarige Brusselaar Caporusso staat bekend om zijn strak design, zijn samenwerking met de beste Belgische ambachtslui en zijn gebruik van edele materialen zoals hout, marmer, natuursteen, metaal, koper, beton en brons.

Met zijn ontwerpen - onder meer lampen, stoelen en tafels maar ook complete interieurs en totaalprojecten - wil de ontwerper eenvoudige maar poëtische sferen creëren. Caporusso denkt ook lokaal en ecologisch. De stenen, messing en andere verzamelde mineralen die hij gebruikt, zijn allemaal afkomstig van de beste Belgische ambachtslui. Bovendien hergebruikt hij regelmatig oude materialen om ze een nieuw leven te geven.

Onlangs nog ontwierp Caporusso een enorme coworking ruimte van 600 m2 in Brussel, genaamd Silversquare Europe. Voor die opdracht herwerkte hij de ruimte "alsof het een familievakantiehuis is, een vakantiehuis aan zee dat na vele jaren op magische wijze wordt herontdekt en ons zin geeft om terug te komen". Hij maakte gebruik van eenvoudige, zachte en organische vormen, gecombineerd met verrassende elementen. en werkte hiervoor onder meer met gerecycleerde materialen.

Sebastien Caporusso zal verschillende ontwerpen van hem voorstellen op de expo Please Have a Seat, een nieuw designevent van Biennale Interieur dat van 15 oktober tot 14 november in de voormalige Van Marcke site in Kortrijk plaatsvindt in het kader van het Kortrijkse stadsfestival WONDER.

Designer van het jaar
Voor de 16e keer op rij kiest de Biënnale Interieur samen met de magazines Knack Weekend en Le Vif Weekend een designer van het jaar. De prijs werd in 2006 in het leven geroepen ter ondersteuning van Belgisch talent. Vorige winnaars zijn onder andere Sep Verboom (2020), Vincent Van Duysen (2016), Muller Van Severen (2015), Marina Bautier (2014), Jean-François D’Or (2013), Alain Gilles (2012), Nathalie Dewez (2011), Bram Boo (2010), Sylvain Willens (2009), Stefan Schöning (2008) en Nedda El-Asmar (2007). De verkiezing startte in 2006 – met Alain Berteau als eerste laureaat.

Publicatiedatum: