Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tenderflame zet markt op z’n kop met nieuwe manier van branden

Frank Abbenhuis: “Vlam is geheel roetvrij en laat geen geur achter”

Al honderdduizenden jaren gebruiken mensen vuur, maar vandaag de dag worden er nog steeds innovaties bedacht rondom vlammen. Zo komt Tenderflame met een geheel nieuw methode, waardoor bio-ethanol, haardhout, olielampen, gasbranders en zelfs kaarsen overbodig worden.


Frank Abbenhuis en Femke Royaards in de showroom van Tenderflame in De Woonindustrie.

Zeven jaar geleden begon het Noorse bedrijf achter Tenderflame aan haar succesvolle zoektocht naar een veilige en nagenoeg C02 -neutrale verbranding. In Nederland valt Tenderflame sinds een aantal maanden onder DMJ Outdoor en is nu al zeer succesvol binnen de woonindustrie vanwege het ecologische aspect en het Scandinavische design. Frank Abbenhuis is binnen DMJ Outdoor verantwoordelijk voor de Nederlandse en Belgische markt. “Het is nu aan ons om het verhaal achter de producten te gaan verspreiden. Tot nu toe is iedereen hier razend enthousiast over. Mijn missie is om deze nieuwe manier van schoon en veilig branden met zoveel mogelijk mensen te delen."



Tenderfuel
De sleutel tot het succes van Tenderflame is de combinatie van de unieke roestvrijstalen lont en de niet -ontvlambare en niet giftige brandstof Tenderfuel. De vloeistof is zo veilig dat het op de brandende lont gegoten kan worden, zonder dat de vlam zal opflakkeren. De brandstof is pas ontvlambaar bij 104 graden Celcius en brandt enkel in combinatie met de speciaal hiervoor ontworpen roestvrijstalen lonten waar elke brander van voorzien is.

Frank voegt hieraan toe: “Tevens is deze manier van verbranding geheel roetvrij en laat het geen geur achter. Dit komt doordat de brandstof voornamelijk waterdamp en een kleine hoeveelheid CO2 produceert. Om hier een beeld bij te krijgen: 1 waxinelichtje stoot evenveel microdeeltjes uit als 50 Tenderflame branders.”



Design
“De drie pijlers van het bedrijf zijn cosy, save en green”, legt Frank uit. “De producten moeten sfeer aanbrengen - zeker nu we meer thuis zitten - op een veilige manier gebruikt kunnen worden en geen ecologische voetafdruk achterlaten.”

Het Scandinavische design geeft alle branders een stijlvolle look en zijn op te delen in drie categorieën: kleine branders, tafelbranders en haarden. De kleine branders en de tafelbranders, die een wat groter formaat hebben, zijn beschikbaar in uiteenlopende kleurthema’s en dienen als sfeermakers in huis, tuin of op het balkon.

De haarden bieden de mogelijkheid om een openhaard in huis te hebben, zonder rookafvoer, geur en roetuitstoot, maar wel met het comfort van de warmte. De haarden van Tenderflame zijn zo ontworpen dat ze bevestigd kunnen worden aan wanden van uiteenlopende materialen, zoals behang, gips, of hout. De achterkant wordt niet heter dan circa 30 graden Celcius.



Sinds een kleine drie maanden is Tenderflame te vinden in De Woonindustrie te Nieuwegein. Vandaar dat de branders voor het eerst konden schitteren op afgelopen DWI Vakdagen, die op 12, 13, 14, 20 en 21 september gehouden werden. “We hebben ontzettend veel leuke reacties gekregen en kijken met een zeer goed gevoel terug op de afgelopen weken. Stapje voor stapje komen we dichterbij ons doel: iedereen aan onze schone en veilige manier van branden helpen.”

Meer informatie:
Tenderflame
Ingenieur Lelyweg 8
2031 CD Haarlem

Showroom
De Woonindustrie
Symfonielaan 1
3438 EW Nieuwegein