Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Blok Plaatmateriaal brengt circulaire bouw in kaart

Blok Plaatmateriaal lanceerde onlangs haar video van een expertmeeting over de rol van hout binnen de klimaatopgave voor de bouwsector.

Het gespreksonderwerp is urgent: de Nederlandse bouwsector staat voor een van de grootste uitdagingen uit zijn bestaan. Er is een blijvende grote vraag naar goede en betaalbare woningen. Tegelijk moet de bouwwereld, die verantwoordelijk is voor maar liefst veertig procent van de CO2-emissie, verduurzamen. De uitdagingen zijn groot. Maar hout heeft goede kaarten. Hierover gingen Peter van Assche, architect en oprichter van Bureau SLA, onderzoeker Bob Geldermans van de faculteit Bouwkunde aan de TU Delft en Dirk van Deursen, innovatie-adviseur bij de brancheorganisatie Koninklijke CBM in gesprek.

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor het bedrijf Blok Plaatmateriaal. “Wij willen de klant steeds meer gaan faciliteren met duurzame oplossingen en besteden hier graag aandacht aan”, zegt Jan Blok. Blok Plaatmateriaal streeft naar circulair ondernemen. Met dit initiatief wil het bedrijf haar ambities tonen en een stap zetten om zich te richten op duurzame oplossingen. Het bedrijf werkt al met duurzame materialen, zoals circulair gemelamineerd spaanplaat van Unilin Evola. Dit is nog maar de eerste stap naar een duurzame toekomst.Meer informatie:
Blok Plaatmateriaal
www.blokplaatmateriaal.nl 

Publicatiedatum: