Directeur Toine van de Ven over produceren in eigen land:

"Hoe graag een ondernemer ook wil, het is niet makkelijk om weg te gaan uit China"

De coronacrisis legde pijnlijk bloot hoe afhankelijk we zijn van productie in Azië. Reshoring lijkt nu meer dan ooit het toverwoord: het terughalen van de productie naar Nederland. Sommige bedrijven maakten de stap al. Waaronder Capi, specialist in bloempotten en andere accessoires. Alles in eigen huis

"We zaten al 13 jaar in China en wilden de regie terug in handen", vertelt Toine van de Ven. Hij is directeur van het Nederlandse bedrijf Capi en besloot al in 2012 om de productie van zijn kunststofvazen in China terug te halen naar Europa en Nederland.

"Het terughalen van de productie naar Nederland was tegen de trend in", vertelt hij tegen EenVandaag bij AvroTros. "We zijn gewoon begonnen en inmiddels maken we alles in eigen huis."

Hij geeft ondernemers wel een tip: "Hoe graag een ondernemer ook wil, het is niet makkelijk om weg te gaan uit China en de productie dichter bij huis te halen. Het klimaat is er niet naar, vooral bij de banken", vertelt hij. "Alles is erop gericht om in Azië te produceren. Je moet als ondernemer dus veel lef en geduld hebben."

Bekijk hier de hele aflevering.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven