Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studio HENK opent derde flagshipstore

Studio HENK opent komende winter een nieuwe flagshipstore aan de Rozengracht 204-210 in Amsterdam. De derde winkel van het Nederlandse designmerk huist in een monumentaal pand, dat speciaal voor Studio HENK in ere hersteld is. De nieuwe flagshipstore heeft een oppervlakte van bijna 1.000 m2 - verdeeld over drie etages - en is daarmee de grootste en meest uitgebreide winkel van Studio HENK.

Studio HENK is in de afgelopen zeven jaar gegroeid van een start-up tot een snelgroeiend designmerk met als missie een zero-waste toekomst waarbij niets in de waardeketen wordt verspild. Het bedrijf, met duurzaamheid als één van de belangrijkste kernwaarden, brengt volledig customisable meubels van hoge kwaliteit op de markt die worden ontworpen door hun in-house product design team.



Expansie in binnen- en buitenland 
Het Nederlandse designmerk heeft flagshipstores in Amsterdam en Antwerpen en meer dan 75 verkooppunten in de Benelux. De winkel aan de Rozengracht is de eerste in een reeks te openen Studio HENK- winkels. Het bedrijf is van plan om het komende jaar verder uit te breiden binnen grote steden in Nederland en België. Daarnaast heeft Studio HENK verdere groeiplannen en grote ambities voor internationale expansie, waarbij een omnichannel-aanpak een belangrijk onderdeel is van het (toekomstige) succes.



In ere hersteld
In de nieuwe winkel van Studio HENK aan de Rozengracht in Amsterdam is ruimte voor de volledige collectie personaliseerbare design items van het merk. Net als in de winkels in Amsterdam-Oost en Antwerpen, kunnen klanten in de winkel aan de Rozengracht terecht voor uitgebreid interieuradvies waarbij zij de hoogwaardige meubels volledig zelf kunnen samenstellen door te kiezen uit verschillende materialen, maten, stoffen en kleuren.

Het 18de-eeuwse winkelpand aan de Rozengracht, dat ooit een koffiesiroopfabriek en een Lucas Bols-distilleerderij was, is speciaal door het team van Studio HENK in ere hersteld. “Ons doel was om de kracht van dit monumentale pand - een verborgen parel - te benadrukken en weer zichtbaar te maken voor de bezoeker. Zo hebben we alle lagen in het gebouw, die in de loop der jaren zijn toegevoegd door verschillende gebruikers, volledig verwijderd,” vertelt Xander Albers, creative director van Studio HENK. “De oorspronkelijke architectuur is dan ook leidend voor het totaalontwerp; zo hebben we in het interieur veel gebruik gemaakt van natuurlijke, zoveel mogelijk duurzame materialen en neutrale kleuren, zodat de originele details - zoals gietijzeren elementen en balkconstructies - goed naar voren zouden komen. Dat geeft het geheel een warme, sfeervolle basis die goed samengaat met onze meubels.”



Duurzaamheid
De nieuwe flagshipstore aan de Rozengracht is zo duurzaam mogelijk ingericht met gebruik van verschillende milieuvriendelijke materialen en stoffen. Alle collecties worden met het oog op een betere wereld ontwikkeld. Zo brengt het designmerk tijdloze meubels uit die, dankzij het gebruik van materialen van de hoogste kwaliteit, een leven lang meegaan. Ook werkt Studio HENK met een made to order productie; elk item wordt op aanvraag gemaakt waardoor er geen sprake is van overproductie. Bovendien wordt de gehele collectie in Europa geproduceerd, waardoor de ecologische voetafdruk beperkt blijft. Daarnaast heeft Studio HENK recentelijk de B Corp Impact Assessment ingediend en richt het zich nu op het implementeren van de bijpassende richtlijnen om zo een positieve bijdrage te leveren aan het behoud van onze planeet.

Meer informatie:
Studio HENK
Cruquiusweg 94C
1019AJ Amsterdam
info@studio-henk.nl
www.studio-henk.nl

Publicatiedatum: