Geberit biedt helpende hand met slimme productoplossingen

Er wordt volop gebouwd en verbouwd. Door het tekort aan woningen en het herinrichten van bedrijfspanden zullen consumenten en bedrijven blijven investeren in een verbouwing of verhuizing. Om dit groeiende capaciteitsprobleem het hoofd te bieden, zijn er slimme oplossingen nodig om snel(ler) te kunnen installeren. Geberit biedt oplossingen voor de installateur, die helpen meer te doen in minder tijd. Dit doet zij door door bewezen producten tot in den treure én in detail door te ontwikkelen, met de knelpunten en de wensen van de installateur als uitgangspunt.

Een installateur kan zowel achter- als voor de wand veel tijdwinst behalen door de juiste producten te gebruiken, die voorzien zijn van slimme oplossingen. Geberit investeert in het optimaliseren van het product in plaats van steeds nieuwe producten te lanceren. Het Duofix inbouwreservoir is een goed voorbeeld van dit unieke Geberit DNA; sinds de introductie wordt Duofix continu en tot in detail doorontwikkeld en verbeterd, wat uiteindelijk zorgt voor een steeds snellere installatie. Net als Duofix reduceren meer producten mankracht, faalkosten én tijd.Achter de wand
Het renoveren van de toiletruimte of een badkamer kan een tijdrovende klus zijn. Zeker als er gekozen wordt voor de traditionele oplossing, zoals raggelwerk van hout of zelfs infrezen van aan- en afvoerleidingen in de muur. Maar er kan ook gekozen worden voor de innovatieve en tijdbesparende GIS module. Het Geberit GIS-systeem is een flexibel modulesysteem dat kant-en-klaar uit de doos direct verwerkt wordt zonder hak- en breekwerk. Het werkt snel, past altijd en de installatie is makkelijk waterpas te stellen, wat later in het proces een groot voordeel is voor de tegelzetter. Het innovatieve modulesysteem bestaat uit een raamwerk, welke snel te monteren en eenvoudig passend te maken is.Voor de wand
Ook een vereenvoudigde installatie van het closet levert veel tijdwinst op. De montage van een closet met verdekte bevestiging is altijd een vervelende klus. Met de nieuwe, gepatenteerde Easy Fast Fix bevestigingstechnologie vereenvoudigt Geberit de installatie hiervan op revolutionaire wijze. Het closet is door één installateur moeiteloos te monteren. Via de gaten aan de bovenzijde van het keramiek kunnen de moeren namelijk simpelweg met een inbussleutel aangedraaid worden. Het closet wordt daarmee stevig tegen de muur aangetrokken. Vervolgens wordt de zitting met bevestigingspennen op het keramiek gelegd en worden de bevestigingspunten aan de bovenzijde aangedraaid.

Oplossingen voor het installeren van een douchewc
Naast de Monolith module zijn ook alle Geberit inbouwreservoirs voorbereid op het installeren van een douchewc; standaard is een mantelbuis van de wateraansluiting voor een douchewc voorbereid. Dit scheelt een hoop werk tijdens de installatie en is een fijne gedachte indien er later besloten wordt een conventioneel closet te vervangen voor een douchewc. In die gevallen waarbij het ombouwen van een conventioneel closet in een wc met waterreiniging wel een uitdaging is, is de Geberit AquaClean voorzetplaat de eenvoudigste oplossing. Voor elk model AquaClean dekt de voorzetplaat van Geberit de zichtbare aansluitleidingen betrouwbaar af. Voor de wateraansluiting hoeft niet in tegels te worden geboord, noch zijn er andere constructieve ingrepen nodig. De watertoevoer is achter de voorzetplaat verborgen en de bedieningsplaat voor de twee-toets spoeltechniek is erin geïntegreerd.

Oplossingen voor de natte hoek
De natte hoek in de badkamer kan ook een tijdrovende installatieklus zijn. Vooral het afschot en de waterafdichting zijn tijdrovende en risicovolle elementen. Geberit douchevloeren, zoals Setaplano, Sestra en Olona, zijn uitgerust met een geïntegreerd afschot, een in de fabriek voorgemonteerde afdichtingsfolie en gegarandeerd lekvrij. Ook de montage kent vele voordelen: zo bestaat de Setaplano douchevloer uit een eenvoudig instelbaar frame, bestaande uit 1 stuk – gebaseerd op het herkenbare Duofix systeem – en is het aantal losse onderdelen tot een minimum beperkt. Het stalen frame en de afdichtingsfolie zijn in de fabriek voorgemonteerd, wat de werkzaamheden aanzienlijk eenvoudiger en betrouwbaarder maken. Voormonteren betekent niet alleen minder werk voor de installateur, maar creëert ook meer veiligheid.

Meer informatie:
Geberit
www.geberit.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven