Meubelindustrie het Anker produceert samen met modelabel voor vluchtelingenkamp

Modelabel Fraenck en Meubelindustrie Het Anker maken jurken voor vluchtelingenkamp Eleonas in Griekenland. Het Anker is een van de Nederlandse producenten van zitmeubelen. Zij voeren een brede collectie en verkopen deze succesvol in binnen- en buitenland. Begonnen als kleine stoffeerderij in 1928 en 92 jaar later uitgegroeid tot een meubelproducent van internationale allure met export naar meer dan 30 landen. Nieuwsplatform Fashionunited meldt de samenwerking tussen de twee bedrijven.Het Anker en Fraenck hebben veel gemeen: productie op Hollandse bodem met een groot sociaal hart. Bij het maken van de meubels is snijverlies onvermijdelijk.

"Bruikbare restanten meubelstoffen hoeven niet in de afvalbakken te belanden. Onze zeer uitgebreide collectie meubelstoffen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Hoe mooi is het als we deze prachtige stoffen nog een tweede leven kunnen geven? Onze idealen sluiten perfect op elkaar aan", aldus Ron Gubbels, inmiddels de vierde generatie van Het Anker.

Sinds 2013 zijn Fraenck-oprichters Pascal Mulder en Ratna Ho werkzaam in de mode-industrie. Het gebruik van restmaterialen en goede, eerlijke arbeid staat sinds de oprichting centraal. Het merk zoekt sinds de corona crisis steeds meer de samenwerking op met gelijkgestemde bedrijven. Pascal: "Door de krachten te bundelen kunnen we veel meer afval en restanten verwerken tot prachtige eindproducten, samen kom je verder. Plus, het levert dankbaar werk op voor de leerwerktrajecten binnen ons bedrijf."

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven