Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Negen opvallende ontwerpen van Milan Design Week

Aaibare stoffen en ronde vormen: "het wordt een zachte herfst"

Fluwelen kussens, rubberen stoelen en een bureau van smart wood. Milan Design Week draaide om comfort en duurzaamheid. Liza Karsemeijer was in opdracht van het AD erbij en selecteerde negen opvallende ontwerpen. 


Fauteuil Hortensia
Andrés Reisinger & Júlia Esqué voor Moooi 
De eerste exemplaren van deze stoel waren al verkocht voordat hij überhaupt bestond: dit ontwerp van het Nederlandse designmerk Moooi begon namelijk als 3D-uitvoering die viraal ging op Instagram, waarna de eerste bestellingen binnenkwamen. Stoffenontwerper Esqué bedacht de bekleding, die bestaat uit maar liefst 30.000 met een laser gesneden bloemblaadjes.
 

Tafel Soda
Yiannis Ghikas voor Miniforms
Voor het ontwerp van dit tafeltje werkte de Griekse ontwerper Yiannis Ghikas nauw samen met glasblazers van het Italiaanse Murano-eiland. Dat er maar weinig producten zoals deze op de markt zijn, is geen toeval, zo concludeerde hij: het vervaardigen van een tafel uit een enkel stuk glas van 20 kilo is namelijk zo uitdagend, dat er maar een handjevol ambachtslieden in Italië is dat dat voor elkaar krijgt. Elk exemplaar kwam dan ook tot stand door samenwerking met drie meesterglasblazers.

Bekijk hier zeven andere opvallende ontwerpen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven