Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordomzet voor Deense woonwinkelketen

Ondanks de gesloten winkels en beperkingen in het boekjaar 2020/21, heeft een bekende Deense winkelketen opnieuw een nieuw record gevestigd. Zo behaalde Jysk een omzet van 4,386 miljard euro. 

“Ik ben heel blij dat we de omzet met 7 procent hebben kunnen verhogen, ondanks het feit dat onze winkels in bijna alle markten tijdelijk gesloten waren. Naar mijn mening komt dit doordat klanten in Europa meer besteden aan woninginrichting”, zegt Jan Bøgh, President & CEO van JYSK.



Online verkoop aanzienlijk gestegen
De online verkopen in het boekjaar zijn met 43 procent gestegen. Dit komt volgens Jysk door de Click & Collect-oplossing die het bedrijf aanbied, waarbij klanten vanuit huis bestellen en in de winkel betalen wanneer de producten worden opgehaald.

“Omdat klanten in de winkel betalen, telt het qua boekhouding niet mee als online verkoop bij JYSK, maar het is duidelijk dat de interactie tussen onze webshops en fysieke winkels absoluut cruciaal is geweest voor ons om onze omzet in de afgelopen boekjaar”, zegt Jan Bøgh.



Aan het eind van het financiële jaar had Jysk 3085 winkels, 136 meer dan een jaar geleden. De komende jaren zal dat aantal alleen maar groeien, meldt Bøgh. De winkels worden daarnaast omgebouwd naar een nieuw concept. Die operatie moet in augustus 2024 zijn afgerond. In Duitsland zijn zo'n duizend vestigingen Dänisches Bettenlager omgedoopt in Jysk.

Meer informatie:
Jysk
www.jysk.nl

Publicatiedatum: