'Dit is het beste babymatras'

Wat is het beste babymatras? En welk heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? Uit een onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat het babymatras Himlavalv 3D van de Ikea de beste is. De Consumentenbond test babymatrassen op onder meer lichaamsondersteuning, vocht- en luchtdoorlating, veiligheid en levensduur. Er zijn in totaal 35 babymatrassen getest die verkrijgbaar zijn. NU.nl heeft er een artikel aan gewijd met een aantal matrassen op een rijtje.Een babymatras moet comfortabel zijn voor de baby. Maar daarnaast is ook veiligheid heel belangrijk. Bij veel matrassen staat op de verpakking dat ze voldoen aan de Europese veiligheidsnorm. Maar uit de test blijkt dat dit lang niet bij alle matrassen het geval is.

Himlavalv 3D
Het is een zogenoemd 'koel' matras. Dat betekent dat het weinig lichaamswarmte vasthoudt en daardoor koel aanvoelt. Dit is aan te raden, want als je baby goed zijn lichaamswarmte kwijt kan, is er minder kans op oververhitting.

Het is een vrij hard matras en het biedt goede lichaamsondersteuning. Ook de vochtventilatie is goed, waardoor luier- en spuugongelukjes snel weer zijn opgedroogd. En niet onbelangrijk: dit matras slaagt voor alle veiligheidstests.

Lees hier het complete artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Instagram Facebook Rss Twitter LinkedIn

© Wonen360.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven